Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за гърло
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика за бебета и деца MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти LecoVITA
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  СИМВАСТАТИН АЛ ТАБЛ. 10МГ. Х 30 SIMVASTATIN AL 10 TABL. FILM. COAT. 10 MG X30

  СИМВАСТАТИН АЛ ТАБЛ. 10МГ. Х 30 7,20 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 50.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Описание на СИМВАСТАТИН АЛ ТАБЛ. 10МГ. Х 30 Кратка характеристика

  СИМВАСТАТИН АЛ / SIMVASTATIN AL ТАБЛ. 10МГ. Х 30 показания:

  Симвастатин AL 10 принадлежи към групата на лекарствени продукти наричани HMG-CoA редуктазни инхибитори. Тези лекарства понижават нивото на мастите (липидите) в кръвта. Симвастатин AL 10 понижава повишените нива на холестерола в кръвта, когато спазването на диета и физическата активност приложени самостоятелно са недостатъчни. Симвастатин AL 10 се използва при пациенти: 

  - с повишени нива на холестерол в кръвта (хиперхолестеролемия) или комбинирана дислипидемия (повишените нива на общия холестерол, триглицериди, липопротеини с ниска плътност и липопротеини с много ниска плътност в кръвта), в комбинация с диета, когато повлияването от спазване на диета или други нефармакологични мерки (напр. физическо натоварване или намаляване на теглото) е недостатъчно 

  - при лечение на хомозиготна фамилна хиперхолестеролемия наследствено заболяване което повишава нивата на холестерола в кръвта) в комбинация с диета и друго липидо-понижаващо лечение (напр. LDL- афереза) или ако такова лечение е неподходящо. 

  - за профилактика на заболявания на сърцето и кръвоносните съдове (сърдечно-съдови заболявания), както и в добавка за коригиране на други рискови фактори и друга кардиопротективна терапия. 

  СИМВАСТАТИН АЛ / SIMVASTATIN AL ТАБЛ. 10МГ. Х 30 дозировка и приложение:

  Дозировката може да варира от 5 до 80 mg симвастатин дневно. Вашият лекар ще започне лечението с по-ниска доза и ще я адаптира към вашите нужди. Обичайно вие ще приемате единична доза симвастатин вечер. 

  Вие не трябва да приемате повече от 80 mg симвастатин дневно. Доза от 80 mg симвастатин ще ви бъде предписана само в случай че нивата на холестерол при вас са с много високи стойности. 

  Режимът на дозиране може да бъде променен в зависимост от това как вашите нива на холестерол се повлияват от лечението. Ако са необходими промени в режима на дозиране те ще бъдат направени на интервали не по-малки от 4 седмици. Лечение на високи нива на холестерол (хиперхолестеролемия) Началната доза е обичайно 10 mg до 20 mg дневно, приети като единична доза вечер. Ако нивата на холестерол при Вас са много високи, началната доза може да бъде увеличена на 20 mg до 40 mg симвастатин дневно, приемана като единична доза вечер. 

  Лечение на хомозиготна фамилна хиперхолестеролемия 

  Хомозиготната фамилна хиперхолестеролемия е наследствено заболяване водещо до много високи нива на холестерол в кръвта и може да доведе до ранна поява на сърдечно заболяване. При това заболяване препоръчителната доза е 40 mg симвастатин дневно вечер или 80 mg симвастатин дневно приети както следва: 

  - 20 mg симвастатин сутрин 

  - 20 mg симвастатин на обяд 

  - 40 mg симвастатин вечер 

  СИМВАСТАТИН АЛ / SIMVASTATIN AL ТАБЛ. 10МГ. Х 30 съставки:

  Активното вещество е симвастатин. 

  Всяка филмирана таблетка съдържа 10 mg симвастатин 

  Помощни вещества: Ядро на таблетката: Безводна лактоза, микрокристал на целулоза, прежелатинизирано царевично нишесте, бутилхидроксианизол (Е320), магнезиев стеарат, талк, 

  Листовка за пациента

  Симвастатин AL 10 mg, филмирани таблетки Simvastatin AL 10 mg, film-coated tablets
  Симвастатин (Simvastatin)

  Прочети повече >>

  СИМВАСТАТИН АЛ ТАБЛ. 10МГ. Х 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 7,20 лв.
  СИМВАСТАТИН АЛ ТАБЛ. 10МГ. Х 30 се произвежда от Aliud Pharma GmbH & Co KG и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,72 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  СИМВАСТАТИН АЛ ТАБЛ. 10МГ. Х 30 - подобни продукти