Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия против акне SEBOGARD от DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия ЕМУТОПИК от DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • ТАНИДОН ТАБЛ. 40 мг.х 30

  • ТАНИДОН ТАБЛ. 40 мг.х 30 7,13 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Листовка: Информации за пациента
  Танидон НСТ 40 mg/12.5 mg таблетки
  телмисартан/ хидрохлоротиазид Танидон НСТ 80 mg/12,5 mg таблетки
  телмисартан/ хидрохлоротиазид Танидон НСТ 80 mg/25 mg таблетки
  телмисартан/ хидрохлоротиазид
  Прочетете внимателно цялата листовка, преди ла започнете да приемате това лекарство, ТЪЙ Като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани u тази листовка.
  Какво сълържа тази листовка
  1. Какво прелставлява Танидон НСТ и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Танид НСТ
  3. Как да приемате Танидон НСТ
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Танидон НСТ
  6. Съдържание на опаковката и друга информация

  1. Какво представлява Танидон НСТ и за какно се използва
  Танидон 11СТ е комбинация от две активни вещества н една таблетка - телмисартан и хидрохлоротиазид. И двете вещества помагат да се контролира високото кръвно налягане.
  Телмисартан принадлежи към група лекарствени продукти, наречени рецепторни антагонисти на ангиотензин II. Ангиотензин II е вещество, образувано във Вашия организъм, което предизвиква свиване на кръвоносните съдове, като по този начин повишава кръвното Ви налягане. Телмисартан блокира ефекта на ангиотензин II така, че кръвоносните съдове се отпускат и кръвното налягане се понижава. Хидрохлоротиазид е от групата на лекарства, наречени тиазидни диуретици. които предизвикват увеличаване на отделяното количество урина, водещо до понижаване на кръвното Ви налягане.
  Ако не се лекува, високото кръвно налягане може да увреди кръвоносните съдове в редица органи, което понякога може да доведе до сърдечни пристъпи, сърдечна или бъбречна недостатъчност, мозъчен инсулт и слепота. Симптоми, в резултат на високо кръвно налягане, обикновено не се наблюдават преди да възникнат увреждания в органите. Поради това е важно редовно да се измерва кръвното налягане, за да се провери дали то е в нормални граници.
  Танидон НСТ се използва за лечение на високо кръвно налягане (есенциална хипертония) при възрастни, чието кръвно налягане не се контролира достатъчно, когато телмисартан се използва самостоятелно.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Танидон НСТ
  Не приемайте Танндон НСТ
  ако сте алергични към телмисартан или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
  ако сте алергични към хидрохлоротиазид или към други лекарства, производни на сулфонамидите
  ако сте бременна след третия месец (по-добре да избягвате употребата на Танидон НСТ и в ранна бременност - вижте точка „Бременност")
  ако имате тежки чернодробни проблеми като холестаза или жлъчна обструкция (проблем с дренажа на жлъчката от жлъчния мехур) или каквото и да е друго тежко чернодробно заболяване
  ако страдате от тежко бъбречно заболяване
  ако Вашият лекар установи, че имате ниски нива на калий или високи нива на калций в кръвта, които не се подобряват с лечение
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Танидон НСТ, ако някое от горепосочените състояния се отнася за Вас.
  Предупреждения и предпазни меркн
  Говорете с Вашия лекар, ако страдате или някога сте страдали от някое от следните състояния или заболявания:
  ниско кръвно налягане (хипотония), което е възможно да възникне» ако сте дехидратирани (прекомерна загуба на вода от организма) или ако имате недостиг на соли, поради лечение с диуретици (обезводняващи лекарства), диета с ниско съдържание на сол, диария, повръщане или хемодиализа. бъбречно заболяване или бъбречна трансплантация
  стеноза на бъбречната артерия (стесняване на кръвоносните съдове на единия или на двата бъбрека)
  чернодробно заболяване сърдечни проблеми - диабет подагра
  повишени нива на алдостерон (задържане на вода и соли в тялото, придружено от дисбаланс на различни минерали в кръвта)
  системен лупус еритематодес (наричан още "лупус" или "СЛЕ"), заболяване при което собствената имунна система атакува организма
  Трябва да уведомите Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна (или може да забременеете). Танидон НСТ не се препоръчва в ранна бременност и не трябва да се приема след третия месец от бременността, тъй като може сериозно да увреди Вашето дете, ако се използва в този период (вижте точка „Бременност").
  Лечението с хидрохлоротиазид може да доведе до електролитен дисбаланс на Вашия организъм. Типичните симптоми на водно-електролитен дисбаланс включват сухота в устата, слабост, летаргия, сънливост, безпокойство, мускулни болки или крампи, гадене (повдигане), повръщане, мускулна умора и сърцебиене (повече от 100 удара в минута). Трябва да съобщите на Вашия лекар, ако почувствате някой от тези симптоми.
  Трябва също да уведомите Вашия лекар, ако установите повишена чувствителност на кожата при излагане на слънце, със симптоми на слънчево изгаряне (напр. зачервяване сърбеж, обрив), които се появяват по-често от обикновено.
  В случай на операция или анестезия, трябва да съобщите на Вашия лекар, че приемате Танидон НСТ.
  Танидон НСТ може да бъде по-малко ефективен при понижаване на кръвното налягане при чернокожи пациенти.
  Деца и юноши
  Не се препоръчва употребата на Танидон НСТ при деца и юноши на възраст до 18 години. Други лекарства и Танидон НСТ
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства. Може да се наложи Вашият лекар да промени дозата на тези лекарства или да вземе други предпазни мерки. В някои случаи може да е необходимо да спрете използването на някое от лекарствата. Това се отнася особено за лекарствата, посочени по-долу, когато се използват едновременно с Танидон НСТ:
  лекарства, съдържащи литий, използвани за лечение на някои типове депресия лекарства, свързани с ниско ниво на калий в кръвта (хипокалиемия), например други диуретици (обезводняващи лекарства), слабителни (например рициново масло), кортикостероиди (например преднизон), АКТХ (хормон), амфотерицин (противогъбично лекарство), карбеноксолон (използван за лечение на язви в устата), пеницилин G натрий (антибиотик), салицилова киселина и нейните производни
  калий-съхраняващи диуретици, калиеви добавки, съдържащи калий заместители на готварска сол, АСЕ инхибитори, които могат да повишат нивото на калий в кръвта лекарства за сърцето (например ди токсин) или лекарства за контролиране на сърдечния ритъм (например хинидин, дизопирамид)
  лекарства, използвани при умствени разстройства (например тиоридазин, хлорпромазин, левомепромазин)
  други лекарства, използвани за лечение на високо кръвно налягане, стероиди, обезболяващи лекарства, лекарства за лечение на рак, подагра или артрит и добавки с витамин
  Танидон НСТ може да увеличи ефекта на понижаване на кръвното налягане на други лекарства и трябва да се посъветвате с Вашия лекар, ако е необходимо да се коригира дозата на другото лекарство, докато приемате Танидон НСТ.
  Ефектът на Танидон НСТ може да бъде намален, когато се прилага с НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства, като аспирин или ибупрофен).
  Бременност и кърмене
  Бременност
  Трябва да уведомите Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна (или може да забременеете). Обикновено Вашият лекар ще Ви посъветва да преустановите приема на Танидон НСТ преди да забременеете или веднага щом разберете, че сте бременна, и ще Ви посъветва да приемате друго лекарство, вместо Танидон НСТ. Танидон НСТ не се препоръчва по време на бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна след третия месец, тъй като може сериозно да увреди Вашето дете, ако се използва след третия месец от бременността.
  Кърмене
  Информирайте Вашия лекар, ако кърмите или имате намерение да кърмите. Танидон НСТ не се препоръчва за употреба от майки, които кърмят и Вашият лекар може да Ви назначи друго лечение, ако искате да кърмите, особено ако Вашето бебе е новородено или преждевременно родено.

  3. Как да приемате Танидон НСТ
  Винаги приемайте Танидон НСТ точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Препоръчваната доза от Танидон НСТ е една таблетка дневно. Опитайте се да приемате таблетка по едно и също време всеки ден. Може да приемате Танидон НСТ с или без храна. Таблетките трябва да се поглъщат с малко вода или друга безалкохолна напитка. Важно е да приемате Танидон НСТ всеки ден, докато Вашият лекар не Ви посъветва друго.
  Ако Вашия черен дроб не функционира правилно, обичайната доза не трябва да надвишава 40 mg/12,5 mg веднъж дневно.
  Ако сте приели повече от необходимата доза от Танидон НСТ
  Ако случайно приемете твърде много таблетки, свържете се незабавно с Вашия лекар, фармацевт или с най-близкия център за спешна помощ.
  Ако сте пропуснали да приемете Танидон НСТ
  Ако забравите да приемете една доза, не се безпокойте. Вземете дозата веднага щом се сетите и след това продължете приема по обичайния начин. Ако не приемете Вашата таблетка същия ден, вземете обичайната доза на следващия ден. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Някои нежелани реакции може да са сериозни и да изискват незабавна медицинска помощ.
  Незабавно уведомете Вашия лекар, ако при Вас се появи някой от следните симптоми:
  Сепсис*(често наричан "отравяне на кръвта" е тежка инфекция с възпалителен процес в цялото тяло), бързо подуване на кожата и лигавицата (ангионевротичен оток); тези нежелани реакции са редки (може да засегнат до 1 на 1 000 души), но много сериозни. Пациентите трябва да преустановят приема на лекарството и незабавно да се консултират с лекар. Ако не се лекуват, тези реакции могат да бъдат фатални. Повишена честота на сепсис се наблюдава само при телмисартан, но все пак не може да бъде изключена при Танидон НСТ.
  Възможни нежелани реакции към Танидон НСТ:
  Чести нежелани реакции (могат да засегнат не повече от 1 на 10 души): Световъртеж
  Нечести нежелани реакции (могат да засегнат не повече от 1 на 100 души): понижени нива на калий в кръвта, тревожност, припадък (синкоп), усещане за мравучкане и изтръпване (парестезия), световъртеж (вертиго), ускорен пулс (тахикардия), нарушения на сърдечния ритъм, ниско кръвно налягане, внезапно понижаване на кръвното налягане при изправяне, задух (диспнея), диария, сухота в устата, газове, болка в гърба, мускулни спазми, мускулна болка, еректилна дисфункция (неспособност за получаване или запазвне на ерекция), болка в гръдния кош, повишено ниво на пикочна киселина в кръвта.
  Редки нежелани реакции (могат да засегнат не повече от 1 на 1 000 души): възпаление на белия дроб (бронхит), активиране или влошаване на системен лупус
  еритематодес (заболяване, при което собствената имунната система атакува организма, което причинява болка в ставите, кожен обрив и висока температура), възпалено гърло, възпалени синуси, чувство за тъга (депресия), безсъние (инсомния), зрителни смущения, затруднено дишане, коремна болка, запек, подуване на корема (диспепсия), гадене, възпаление на стомаха (гастрит), нарушения на чернодробната функция (при пациенти от японски произход съществува по-голяма вероятност за развитие на тази нежелана реакция), бързо подуване на кожата и лигавицата, което може да доведе до смърт (ангионевротичен оток, също и с фатален изход), зачервяване на кожата (еритем), алергични реакции като сърбеж или обрив, повишено потене, копривна треска (уртикария), болка в ставите (артралгия) и болка в крайниците, мускулни крампи, гри по подобно заболяване, болка, повишено ниво на пикочна киселина, ниско ниво на натрий, повишено ниво на креатинин, чернодробни ензими или креатин фосфокиназа в кръвта.
  Нежелани реакции, съобщавани за всеки отделен компонент, може да са потенциални нежелани реакции за Танидон НСТ, дори и да не са наблюдавани в клиничните проучвания за този продукт.
  Телмисартан
  Следните допълнителни нежелани реакции се съобщават при пациенти, приемащи само телмисартан:
  Нечести нежелани реакции (могат да засегнат не повече от 1 на 100 души): инфекция на горните дихателни пътища (например възпалено гърло, възпалени синуси, простуда), инфекции на пикочните пътища, намален брой на червените кръвни клетки (анемия), повишени нива на калий, забавен пулс (брадикардия), бъбречно увреждане, включително остра бъбречна недостатъчност, слабост, кашлица.
  Редки нежелани реакции (могат да засегнат не повече от 1 на 1 000 души): сепсис* (често наричан "отравяне на кръвта" е тежка инфекция с възпалителен процес в цялото тяло, която може да доведе до смърт), намален брой на тромбоцитите (тромбоцитопения), увеличен брой на определени бели кръвни клетки (еозинофилия), сериозни алергични реакции (например свръхчувствителност, анафилактична реакция, лекарствен обрив), понижени нива на кръвна захар (при пациенти с диабет), разстроен стомах, кожни нарушения (включително екзема, лекарствен обрив, токсичен кожен обрив), артроза, възпаление на сухожилията, понижен хемоглобин (кръвен протеин), сънливост.
  Много редки нежелани реакции (могат да засегнат не повече от 1 на 10 000 души): Прогресивно срастване на белодробната тъкан (интерстициална белодробна болест) **
  * Събитието може да е случайно или да е свързано с непознат до момента механизъм.
  ** Случаи на прогресивно срастване на белодробната тъкан са съобщавани по време на прием на телмисартан. Не е известно обаче дали причината е телмисартан.
  Хидрохлоротиазнд
  Следните допълнителни нежелани реакции се съобщават при пациенти, приемащи само хидрохлоротиазнд:
  Нежелани реакции с неизвестна честота (въз основа на наличните данни не може оценка на честотата):
  алергични реакции (например свръхчувствителност, анафилактична реакция), вариращи нива на кръвната захар - ако етрадате от диабет, намаляване или загуба на апетит; безпокойство, прнмаляване, замъглено виждане или виждане в жълто, възпаление на кръвоносните съдове (некротизиращ васкулит), възпаление на панкреаса, стомашно неразположение, пожълтяване на кожата или очите (жълтеница), синдром подобен на лупус (състояние, наподобяващо заболяване, наречено системен лупус еритематодес, при което собствената имунната система атакува организма); нарушения на кожата като възпалени кръвоносни съдове в кожата, повишена чувствителност към слънчева светлина или образуване на мехури и обелване на повърхностния слон на кожата (токсична епидермална некролиза), слабост, бъбречно възпаление или увредена бъбречна функция, наличие на глюкоза в урината (глюкозурия). треска, нарушен електролитен баланс, повишени нива на холестерол в кръвта, понижен кръвен обем, повишени нива на глюкоза или липиди в кръвта.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, нсописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как да съхранявате Танидон НСТ
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  11е използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка, блнстера или етикета на бутилката, след надписа „Годен до". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  [За блистери от A//AI:]
  Това лекарство не изисква специални условия за съхранение.
  [За блистери от AI/PVC/PVDC:] Да не се съхранява над 30°С.
  Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание пи опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Танидон НСТ
  активните вещества са телмисартан (lelmisarum/ и хидрохлоротиазид (hydrochlorothiazide). Всяка таблетка съдържа 40 mg телмисартан и 12,5 mg
  активните вещества са телмисартан (lelmisarum) и хидрохлоротиазид; (hydrochlorothiazide). Всяка таблетка съдържа 80 mg телмисартан и 12,5
  активните вещества са телмисартан (telmisartan) и хидрохлоротиазид (hydrochlorothiazidej. Всяка таблетка съдържа 80 mg телмисартан и 25 mg хидрохлоротиазид;
  другите съставки са магнезиев стеарат (Е470Ь), калиев хидроксид, меглумин, повидон, натриев нишестен гликолат(тип А), микрокристална целулоза, манитол (Е421),
  Как изглежда Танидон НСТ н какво съдържа опаковката
  Танидон НСТ 40 mg/12,5 mg таблетки са бели или почти бели, с размер 6,55 х 13,6 mm, е овална и двойно-и шъкнала форма, с надмис"Т11" oi едната с грама. Танидон НСТ 80 mg/12,5 mg таблетки са бели или почти бели, е размер 9,0 х 17,0,'; на капсула и надпис "ТИ 12.5" от двете страни.
  Таиидон HCT 80 mg/25 mg таблетки са бели или почти бели, с размер 9,0 х 17,0 mm, с овална v двойно-изпъкнала форма, с надпис "ТН" от едната страна й "25" от другата страна.
  Видове опаковки
  Бистери: 28, 30 и 90 таблетки
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати на пазара.
  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на ра решението за употреба
  Gedeon Richter Pic. Gyomroi ut 19-21. 1103 Budapest Унгария
  Производител
  Gedeon Richter Pic. Gyomrdi ut 19-21. 1103 Budapest Унгария
  Gedeon Richter Romania S.A. Cuza Voda street 99 - 105 540306 Targu-Mures Румъния
  Actavis hf. Reykjavikurvegur 78 220 Hafnarf)6rdur Исландия
  Actavis Ltd.
  В LB 016 Bulebel Industrial Estate
  Zejtun ZTN 3000
  Малта
  Този продукт е разрешен за употреба в страните-членки на Европейското икономическо пространство сьс следните имена:
  България: Танидон НСТ Дания: Tanydon НСТ Унгария: Tanydon НСТ Румъния: Tanydon НСТ
  Дата на последно преразглеждане на листовката

  Описание на ТАНИДОН ТАБЛ. 40 мг.х 30

  ТАНИДОН / TANIDON ТАБЛ. 40 мг.х 30 показания:

  Танидон принадлежи към групата лекарствени продукти, известни като рецепторни антагонисти на ангиотензин II. Ангиотензин II е вещество, образувано във Вашия организъм, което предизвиква свиване на кръвоносните съдове, като по този начин повишава кръвното Ви налягане. Танидон блокира ефекта на ангиотензин II, така че кръвоносните съдове се отпускат и кръвното налягане се понижава.

  Танидон се използва за лечение на есенциална хипертония (високо кръвно налягане). "Есенциална" означава, че високото кръвно налягане не е причинено от друго заболяване.

  Ако не се лекува, високото кръвно налягане може да увреди кръвоносните съдове в редица органи, което понякога може да доведе до сърдечен инфаркт, сърдечна или бъбречна недостатъчност, мозъчен инсулт и слепота. Обикновено при високо кръвно налягане няма симптоми преди да възникне увреждане. Поради това е важно редовно да се измерва кръвното налягане, за да се провери дали то е в нормални граници.

  Танидон се използва също за намаляване на сърдечно-съдовите инциденти (например сърдечен инфаркт или мозъчен удар) при пациенти с риск поради намалено или блокирано кръвоснабдяване на сърцето или краката, или претърпели мозъчен удар, или с високорисков диабет. Вашият лекар може да Ви информира, ако имате повишен риск от възникване на такива инциденти.

  ТАНИДОН / TANIDON ТАБЛ. 40 мг.х 30 дозировка и приложение:

  За лечение на високо кръвно налягане обичайната доза Танидон за повечето пациенти е една таблетка от 40 mg веднъж дневно, за да се осигури контрол на кръвното налягане за период от 24 часа. В някои случаи обаче Вашият лекар може да препоръча по-ниска доза от една таблетка от 20 mg или по-висока доза от 80 mg. Танидон също може да бъде използван в комбинация с диуретици (отводняващи лекарства) като хидрохлоротиазид, при което се получава допълнителен понижаващ ефект върху кръвното налягане.

  ТАНИДОН / TANIDON ТАБЛ. 40 мг.х 30 съставки:

  Активното вещество е телмисартан (telmisartan). Всяка таблетка съдържа 40mg телмисартан.

  ТАНИДОН ТАБЛ. 40 мг.х 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 7,13 лв.
  ТАНИДОН ТАБЛ. 40 мг.х 30 се произвежда от Gedeon Richter и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,71 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа