Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за здрава коса, кожа и нокти
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • ТЕЛМИСАРТАН СТАДА ТАБЛ. 80 МГ X 30

  • ТЕЛМИСАРТАН СТАДА ТАБЛ. 80 МГ X 30 9,40 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  Телмисартан СТАДА 20 mg филмирани таблетки Tel mi sartan Stada 20 mg film-coated tablets
  Телмисартан СТАДА 40 mg филмирани таблетки Telmisartan Stada 40 mg film-coated tablets
  Телмисартан СТАДА 80 mg филмирани таблетки Telmisartan Stada 80 mg film-coated tablets
  Телмисартан (Telmisartan)
  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите както Вашите.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  В тази листовка:
  1. Какво представлява Телмисартан СТАДА и за какво се използва
  2. Преди да приемете Телмисартан СТАДА
  3. Как да приемате Телмисартан СТАДА
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Телмисартан СТАДА
  6. Допълнителна информация


  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТЕЛМИСАРТАН СТАДА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Телмисартан СТАДА принадлежи към групата лекарствени продукти, известни като рецепторни антагонисти на ангиотензин II. Ангиотензин II е вещество, образувано във Вашия организъм, което предизвиква свиване на кръвоносните съдове, като по този начин повишава кръвното Ви налягане. Телмисартан СТАДА блокира ефекта на ангиотензин II, така че кръвоносните съдове се отпускат и кръвното налягане се понижава.
  Телмисартан СТАДА се използва за лечение на есенциална хипертония (високо кръвно налягане). "Есенциална" означава, че високото кръвно налягане не е причинено от друго заболяване.
  Ако не се лекува, високото кръвно налягане може да увреди кръвоносните съдове в редица органи, което понякога може да доведе до сърдечен инфаркт, сърдечна или бъбречна недостатъчност, мозъчен инсулт и слепота. Обикновено при високо кръвно налягане няма симптоми преди да възникне увреждане. Поради това е важно редовно да се измерва кръвното налягане, за да се провери дали то е в нормални граници.
  Телмисартан СТАДА се използва също за намаляване на сърдечно-съдовите инциденти (например сърдечен инфаркт или мозъчен удар) при пациенти с риск поради намалено или преустановено крьвоснабдяване на сърцето или краката, или претърпели мозъчен удар, или с високорисков диабет. Вашият лекар може да Ви информира, ако имате повишен риск от възникване на такива инциденти.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ТЕЛМИСАРТАН СТАДА Не приемайте Телмисартан СТАДА
  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към телмисартан или към някоя от останалите съставки на Телмисартан СТАДА (вижте точка Допълнителна информация за списъка на другите съставки)
  • ако сте бременна след третия месец (по-добре да избягвате употребата на Телмисартан СТАДА и
  в ранна бременност - вижте раздел Бременност)
  • ако имате тежки чернодробни проблеми като холестаза или жлъчна обструкция (проблем с дренажа на жлъчката от черния дроб и жлъчния мехур) или някакво друго тежко чернодробно заболяване
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Телмисартан СТАДА, ако някое от горепосочените състояния се отнася за Вас.
  Обърнете специално внимание при употреба на Телмисартан СТАДА
  Моля, информирайте Вашия лекар, ако страдате или някога сте страдали от някое от следните състояния или заболявания:
  • бъбречно заболяване или бъбречна трансплантация
  • стеноза на реналната артерия (стесняване на кръвоносните съдове на единия или на двата бъбрека)
  • чернодробно заболяване
  • сърдечен проблем
  • повишени нива на алдостерон (задържане на вода и соли в тялото, придружено от дисбаланс на различни минерали в кръвта)
  • ниско кръвно налягане (хипотония), което е възможно да възникне, ако сте дехидратирани (прекомерна загуба на вода от организма) или ако имате недостиг на соли, поради лечение с диуретици (обезводняващи лекарства), диета с ниско съдържание на сол, диария или повръщане
  • повишени нива на калий в кръвта
  • диабет
  Трябва да уведомите Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна (или може да забременеете). Телмисартан СТАДА не се препоръчва в ранна бременност и не трябва да се приема след третия месец от бременността, тъй като може сериозно да увреди Вашето дете, ако се използва в този период (вижте раздел Бременност).
  В случай на операция или упойка, трябва да съобщите на Вашия лекар, че приемате Телмисартан СТАДА. Не се препоръчва употребата на Телмисартан СТАДА при деца и юноши до 18 години. Както и при всички други рецепторни антагонисти на ангиотензин II, Телмисартан СТАДА може да бъде по-слабо ефективен при понижаване на кръвното налягане при чернокожи пациенти.
  Прием на други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Може да се наложи Вашият лекар да промени дозата на тези лекарства или да вземе други предпазни мерки. В някои случаи може да е необходимо да спрете използването на някое от лекарствата. Това се отнася особено за лекарствата, посочени по-долу, когато се използват едновременно с Телмисартан СТАДА:
  • лекарства, съдържащи литий, използвани за лечение на някои видове депресия
  • лекарства, които могат да повишат нивото на калий в кръвта като калий-съдържащи солеви заместители, калий-съхраняващи диуретици (някои обезводняващи лекарства), АСЕ инхибитори, ангиотензин 2 рецепторни антагонисти, НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства като аспирин или ибупрофен), хепарин, имуносупресори (например циклоспорин или такролимус)
  антибиотика триметоприм.
  диуретици (обезводняващи лекарства), особено ако се приемат във високи дози заедно с Телмисартан СТАДА, може да доведе до прекомерна загуба на вода от организма и ниско кръвно налягане (хипотония).
  Както и при другите лекарствени продукти за понижаване на кръвното налягане, ефектът на Телмисартан СТАДА може да бъде намален, когато се прилага с НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства като аспирин или ибупрофен) или кортикостероиди. Телмисартан СТАДА може да увеличи ефекта на понижаване на кръвното налягане на други лекарства, които се използват за лечение на високо кръвно налягане.
  Прием на Телмисартан СТАДА с храни и напитки
  Може да приемате Телмисартан СТАДА със или без храна.
  Бременност и кърмене
  Бременност
  Трябва да уведомите Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна (или може да забременеете). Обикновено, Вашият лекар ще Ви посъветва да преустановите приема на Телмисартан СТАДА преди да забременеете или веднага щом разберете, че сте бременна и ще Ви посъветва да приемате друго лекарство, вместо Телмисартан СТАДА. Телмисартан СТАДА не се препоръчва в ранна бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна след третия месец, тъй като може сериозно да увреди Вашето дете, ако се използва след третия месец от бременността.
  Кърмене
  Информирайте Вашия лекар, ако кърмите или имате намерение да кърмите. Телмисартан СТАДА не се препоръчва на майки, които кърмят и Вашият лекар може да Ви назначи друго лечение, ако искате да кърмите, особено ако Вашето дете е новородено или е родено преждевременно.
  Шофиране и работа с машини
  Няма данни за ефекта на Телмисартан СТАДА върху способността за шофиране или работа с машини. Някои хора се чувстват замаяни или изморени по време на лечение на високо кръвно налягане. Ако се почувствате замаяни или изморени, не шофирайте и не работете с машини.
  Важна информация относно някои от съставките на Телмисартан СТАДА
  Телмисартан СТАДА съдържа лактоза.
  Ако Ви е казано, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с Вашия лекар, преди да започнете приема на Телмисартан СТАДА.

  3.КАК ДА ПРИЕМАТЕ ТЕЛМИСАРТАН СТАДА
  Винаги приемайте Телмисартан СТАДА точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Обичайната доза Телмисартан СТАДА е една таблетка дневно. Опитайте се да приемате таблетка по едно и също време всеки ден. Може да приемате Телмисартан СТАДА със или без храна. Таблетките трябва да се поглъщат с малко вода или друга безалкохолна напитка. Важно е да приемате Телмисартан СТАДА всеки ден, докато Вашия лекар не Ви посъветва друго. Ако ефектът на Телмисартан СТАДА Ви се струва прекалено силен или слаб, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

  За лечение на високо кръвно налягане обичайната доза Телмисартан СТАДА за повечето пациенти е една таблетка от 40 mg веднъж дневно, за да се осигури контрол на кръвното налягане за период над 24 часа. Вашият лекар може да препоръча по-ниска доза от една таблетка от 20 mg дневно. За намаляване на сърдечно-съдовите инциденти обичайната доза Телмисартан СТАДА е една таблетка от 80 mg веднъж дневно. В началото на профилактичното лечение с Телмисартан СТАДА 80 mg трябва често да се проследява кръвното налягане.
  Ако Вашия черен дроб не функционира правилно, обичайната доза не трябва да надвишава 40 mg веднъж дневно.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Телмисартан СТАДА
  Ако случайно приемете твърде много таблетки, свържете се незабавно с Вашия лекар, фармацевт или с най-близкия център за спешна помощ.
  Ако сте пропуснали да приемете Телмисартан СТАДА
  Ако забравите да приемете една доза, не се безпокойте. Вземете дозата веднага щом се сетите и след това продължете приема по обичайния начин. Ако не приемете Вашата таблетка същия ден, вземете обичайната доза на следващия ден. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Телмисартан СТАДА може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Тези нежелани реакции могат да възникват с определена честота, която се определя както следва:
  много чести: засягащи повече от 1 пациент на 10
  чести: засягащи от 1 до 10 пациенти на 100
  нечести: засягащи от 1 до 10 пациенти на 1 000
  много редки: засягащи по-малко от 1 пациент на 10 000
  и с неизвестна честота: от наличните данни не може да бъде направена оценка на честотата
  Честите нежелани реакции могат да включват:
  Ниско кръвно налягане (хипотония) при пациенти, лекувани за намаляване на сърдечно-съдовите инциденти.
  Нечестите нежелани реакции могат да включват:
  възпаление на горните дихателни пътища (например възпалено гърло, възпалени синуси, простуда), инфекции на пикочните пътища, намален брой на червените кръвни клетки (анемия), повишени нива на калий в кръвта, чувство за тъга (депресия), припадък (синкоп), затруднено заспиване, чувство за виене на свят (вертиго), забавен сърдечен пулс (брадикардия), ниско кръвно налягане (хипотония) при пациенти, лекувани за високо кръвно налягане, замайване при изправяне (ортостатична хипотония), задух, коремна болка, диария, стомашен дискомфорт, газове,
  повръщане, повишено потоотделяне, сърбеж, лекарствен обрив, мускулна болка (миалгия), болкав гърба, мускулни спазми, бъбречно увреждание, включително остра бъбречна недостатъчност болка в гръдния кош, чувство за слабост и повишено ниво на креатинин в кръвта.
  Редките нежелани реакции могат да включват:
  намален брой на тромбоцити (тромбоцитопения), алергични реакции (например обрив, сърбеж, задруднено дишане, хриптене, подуване на лицето и ниско кръвно налягане), тревожност, зрителни смущения, ускорен сърдечен пулс (тахикардия), разстроен стомах, сухота в устата, нарушения на чернодробната функция, тежък лекарствен обрив, зачервяване на кожата, бързо подуване на кожата и лигавицата (ангиоедем), екзема (кожно нарушение), болка в ставите (артралгия), болка в крайник, грипоподобно заболяване, повишено ниво на пикочна киселина, чернодробни ензими или креатин фосфокиназа в кръвта и понижен хемоглобин (кръвен протеин).
  Нежеланите реакции с неизвестна честота могат да включват:
  увеличен брой на определени бели кръвни клетки (еозинофилия), тежка алергична реакция (анафилантична реакция), копривна треска (уртикария), болка в сухожилията и сепсис* (често наричан "отравяне на кръвта" е тежка инфекция с възпалителен процес в цялото тяло, която може да доведе до смърт).
  * В дългосрочно проучване, включващо повече от 20 000 пациенти, по-голям брой пациенти, лекувани с телмисартан получават сепсис в равнение с пациенти, които не приемат телмисартан. Събитието може да е открито случайно или да е свързано с механизъм, който не е познат за момента.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРНЯВАТЕ ТЕЛМИСАРТАН СТАДА
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Телмисартан СТАДА след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка след "Годен до:" Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6.ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Телмисартан СТАДА
  - Активното вещество е телмисартан. Всяка таблетка съдържа 20 mg /40 mg/ 80 mg телмисартан.
  - Другите съставки са повидон, меглумин, натриев хидроксид, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, кросповидон, железен оксид жълт (Е 172).
  Филмиращото покритие се състои от: хипромелоза, титанов диоксид (Е171), макрогол 400, талк, железен оксид жълт (Е172).
  Как изглежда Телмисартан СТАДА и какво съдържа опаковката
  Телмисартан СТАДА 20 mg са жълти кръгли филмирани таблетки, върху които е гравиран надпис „20" от еднатастрана и „Т" от другата страна.
  Телмисартан СТАДА 40 mg са жълти филмирани таблетки с форма на капсула, върху които е гравиран надпис „40" от едната страна и „Т" от другата страна.
  Телмисартан СТАДА 80 mg са жълти филмирани таблетки с форма на капсула, върху гравиран надпис „80" от едната страна и „Т" от другата страна.
  Телмисартан СТАДА 20 mg е наличен в блистерни опаковки от 7, 10, 14, 15,28,30,56,60,84,90, 98, 112, 126, 140,154,168,182 или 196 таблетки
  Телмисартан СТАДА 40 mg е наличен в блистерни опаковки от 7,10,14,15,28,30,50,56, 60, 84, 90, 98,112,126, 140,154, 168 или 182 таблетки
  Телмисартан СТАДА 80 mg е наличен в блистерни опаковки от 7, 10, 14, 15,28,30, 50, 56, 60, 84, 90, 98,112, 126, 140, 154,168 или 182 таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба във Вашата страна.
  Притежател на разрешението за употреба Stada Arzneimittel AG Stadastrasse 2-18,61118 Bad Vilbel Германия
  Производители Stada Arzneimittel AG Stadastrasse 2-18,61118 Bad Vilbel Германия
  Tillomed Laboratories Ltd.
  3 Howard Road, Eaton Socon, St Neots, Cambridgeshire, PE193 ET Обединено Кралство
  Glenmark Pharmaceuticals s.r.o.,
  Production site: Fibichova 143,56617 Vysoke M^to
  Чешка Република
  |родукт
  Обединено кралство
  Австрия
  Telmisartan Glenmark Generics
  20/40/80 mg film-coated tablets
  Telmisartan STADA 20/40/80 mg Filmtabletten
  Белгия
  relmisartan EG
  20/40/80 mg filmomhulde tabletten
  Люксембург
  България
  Telmisartan EG
  20/40/80 mg comprimes pellicules
  Телмисартан СТАДА
  20/40/80 mg филмирани таблетки
  Германия
  Telmisartan STADA
  20/40/80 mg Filmtabletten
  дания
  Telmisartan STADA
  Испания
  Telmisartan STADA 20 mg Comprimido recubierto con pelicula EFG
  Финландия
  Франция
  Ирландия
  Telmisartan STADA 20/40/80 mg Tabletti, kalvopaallysteinen
  Telmisartan EG 20/40/80 mg comprime pellicula
  Telmisartan Clonmel 20/40/80 mg film-coated tablets
  Италия Telmisartan EG 20/40/80 mg compresse rivestite con film
  Холандия telmisartan CF 20/40/80 mg filmomhulde tabletten
  Португалия Telmisartan Ciclum
  Швеция Telmisartan STADA 20/40/80 mg Filmdragerad tabletter
  Дата на последно одобрение на листовката
  Януари 2013

  Описание на ТЕЛМИСАРТАН СТАДА ТАБЛ. 80 МГ X 30

  ТЕЛМИСАРТАН СТАДА / TELMISARTAN STADA таблетки описание:

  Телмисартан СТАДА принадлежи към групата лекарствени продукти, известни като рецепторни антагонисти на ангиотензин II. Ангиотензин II е вещество, образувано във Вашия организъм, което предизвиква свиване на кръвоносните съдове, като по този начин повишава кръвното Ви налягане. Телмисартан СТАДА блокира ефекта на ангиотензин II, така че кръвоносните съдове се отпускат и кръвното налягане се понижава.  Телмисартан СТАДА се използва за лечение на есенциална хипертония (високо кръвно налягане). "Есенциална" означава, че високото кръвно налягане не е причинено от друго заболяване. 

  ТЕЛМИСАРТАН СТАДА / TELMISARTAN STADA таблетки употреба:

  За лечение на високо кръвно налягане обичайната доза Телмисартан СТАДА за повечето пациенти е една таблетка от 40 mg веднъж дневно, за да се осигури контрол на кръвното налягане за период над 24 часа. Вашият лекар може да препоръча по-ниска доза от една таблетка от 20 mg дневно. За намаляване на сърдечно-съдовите инциденти обичайната доза Телмисартан СТАДА е една таблетка от 80 mg веднъж дневно. В началото на профилактичното лечение с Телмисартан СТАДА 80 mg трябва често да се проследява кръвното налягане. 

  ТЕЛМИСАРТАН СТАДА / TELMISARTAN STADA таблетки състав:

  Активното вещество е телмисартан. Всяка таблетка съдържа 80 mg телмисартан. Другите съставки са повидон, меглумин, натриев хидроксид, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, кросповидон, железен оксид жълт (Е 172).  Филмиращото покритие се състои от: хипромелоза, титанов диоксид (Е171), макрогол 400, талк, железен оксид жълт (Е172). 

  ТЕЛМИСАРТАН СТАДА ТАБЛ. 80 МГ X 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 9,40 лв.
  ТЕЛМИСАРТАН СТАДА ТАБЛ. 80 МГ X 30 се произвежда от Stada и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,94 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа