Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при алергия
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • ВАЗИЛИП ТАБЛ. 10 мг.х 28 КРКА

  • ВАЗИЛИП ТАБЛ. 10 мг.х 28 КРКА 3,40 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя

  Вазилип 10 mg филмирани таблетки
  Вазилип 20 mg филмирани таблетки
  Вазилип 40 mg филмирани таблетки
  Симвастатин

  Vasilip 10 mg film-coated tablets
  Vasilip 20 mg film-coated tablets
  Vasilip 40 mg film-coated tablets
  Simvastatin

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Вазилип и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете преди да приемете Вазилип
  3. Как да приемате Вазилип
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Вазилип
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Вазилип и за какво се използва
  Вазилип е лекарство, което се използва за понижаване стойностите на общия холестерол, "лошия" холестерол (LDL холестерол) и мастни вещества, наречени триглицериди, в кръвта.
  В допълнение, Вазилип повишава нивата на "добрия" холестерол (HDL холестерол). Докато приемате това лекарство, трябва да сте на диета, понижаваща холестерола. Вазилип принадлежи към клас лекарства, наречени статини. Вазилип се използва заедно с диета, ако имате:
  -повишено ниво на холестерол в кръвта Ви (първична хиперхолестеролемия) или повишени нива на мазнините в кръвта Ви (смесена хиперхолестеролемия), -наследствено заболяване (хомозиготна фамилна хиперхолестеролемия), което повишава стойностите на холестерола в кръвта Ви. Можете също да получите друго лечение,
  -коронарна болест на сърцето (ИБС) или сте изложени на висок риск от ИБС (тъй като имате диабет, история на инсулт или друго заболяване на кръвоносните съдове). Вазилип може да удължи Вашия живот чрез редуциране на риска от сърдечно заболяване, независимо от стойностите на холестерол в кръвта Ви.
  При повечето хора, при наличие на висок холестерол не се появяват веднага съответните симптоми. Вашият лекар може да измери количеството на холестерол в кръвта чрез обикновен кръвен тест. Посещавайте редовно Вашия лекар, проследявайте нивото на холестерола си и обсъждайте с Вашия лекар получените резултати.

  2. Какво трябва да знаете преди да приемете Вазилип
  Не приемайте Вазилип:
  • Ако сте алергични (свръхчувствителни) към симвастатин или към някоя от останалите съставки на Вазилип таблетки (виж точка 6 "Съдържание на опаковката и допълнителна информация");
  • Ако понастоящем имате проблеми с черния дроб;
  • Ако сте бременна или кърмите;
  • Ако приемате едно или повече от едно от следните лекарства едновременно:
  - итраконазол, кетоконазол или посаконазол (лекарства, за лечение на гъбични инфекции)
  - еритромицин, кларитромицин или телитромицин (антибиотици срещу инфекции)
  - HIV протеазни инхибитори като индинавир, нелфинавир, ритонавир и саквинавир (HIV протеазните инхибитори се използват срещу HTV инфекции)
  - боцепревир или телапревир (лекарства за лечение на инфекция с вируса на хепатит С)
  - нефазодон (лекарство за лечение на депресия)
  - гемфиброзил (лекарство за понижаване на холестерола)
  - циклоспорин (лекарство, често се използва при пациенти с трансплантация на орган)
  - даназол (изкуствен хормон използван за лечение на ендометриоза). Посъветвайте се с Вашия лекар, ако не сте сигурни дали лекарството е в горния списък.

  Предупреждения и предпазни мерки
  -Кажете на Вашия лекар за всички Ваши заболявания, включително алергии -Кажете на Вашия лекар, ако пиете голямо количество алкохол. -Кажете на Вашия лекар, ако сте страдали от чернодробно заболяване. Вазилип може да не е подходящ за Вас.
  -Кажете на Вашия лекар, ако Ви предстои операция. Може да се наложи да спрете приема на таблетките Вазилип за кратко време.
  -Вашият лекар може да поиска да Ви направи кръвен тест, за да провери как функционира черния Ви дроб след като започнете да приемате Вазилип. -Докато сте на това лекарство, Вашият лекар ще Ви наблюдава внимателно, ако имате диабет или сте изложени на риск от развитие на диабет. По вероятно е да развиете диабет, ако имате високи стойности на захар и мазнини в кръвта, наднормено тегло и имате високо кръвно налягане. -Кажете на Вашия лекар, ако имате тежко заболяване на белия дроб.
  Свържете се с Вашия лекар незабавно, ако почувствате необяснима мускулна болка, чувствителност или слабост. Това е необходимо защото в редки случаи мускулните проблеми могат да бъдат сериозни, включително разграждане на мускулите в резултат на увреждане на бъбреците и много рядко да доведат до смърт.

  Рискът от мускулен разпад е по-голям при по-високи дози Вазилип, по-специално при дозите от 80- mg. Рискът от мускулен разпад е по-голям при определени пациенти.
  Говорете с Вашия лекар, ако някое от следните обстоятелства се отнася до Вас.
  - Консумирате големи количества алкохол,
  - Имате проблеми с бъбреците,
  - Имате проблеми с щитовидната жлеза,
  - Сте на 65 години или повече,
  - Сте жена,
  - Някога сте имали проблеми с мускулите по време на лечението с лекарства, намаляващи холестерола, наречени "статини" или фибрата,
  - Вие или близък член на семейството имате наследствено заболяване на мускулите.

  Други лекарства и Вазилип
  Особено важно е да информирате Вашия лекар, ако приемате някое от следните лекарства. Приемането на Вазилип с някое от тези лекарства може да увеличи риска от мускулни проблеми (някои от тях са вече са изброени в горния раздел "Не приемайте Вазилип").
  - Циклоспорин (лекарство, често се използва при пациенти с трансплантация на орган),
  - Даназол (изкуствен хормон, използван за лечение на ендометриоза), -Лекарства като итраконазол, кетоконазол, флуконазол или позаконазол (лекарства за лечение на гъбични инфекции),
  - Фибрати като гемфиброзил и безафибрат (лекарства за понижаване на холестерол),
  - Бритромицин, кларитромицин, телитромицин или фусидинова киселина (лекарства срещу бактериални инфекции),
  - HIV протеазни инхибитори като индинавир, нелфинавир, ритонавир и саквинавир (лекарства за лечение на СПИН),
  - Боцепревир или телапревир (лекарства за лечение на инфекция с вируса на хепатит С),
  - Нефазодон (лекарство за лечение на депресия),
  - Амиодарон (лекарство за лечение на ритъмни нарушения),
  - Верапамил, дилтиазем или амлодипин (лекарства за високо кръвно налягане, гръдна болка, свързана със заболяване на сърцето или друго сърдечно заболяване),
  - Колхицин (лекарство, използвано за лечение на подагра).

  Както за лекарствата, посочени по-горе, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. По-специално, информирайте Вашия лекар, ако приемате някое от следните:
  - Лекарства, които предотвратяват образуването на кръвни съсиреци, например варфарин, фенпрокумон или аценокумарол (антикоагуланти),
  - Фенофибрат (друго лекарство за понижаване на холестерола),
  - Ниацин (друго лекарство за понижаване на холестерола),
  - Рифампицин (лекарство, използвано за лечение на туберкулоза).

  Също така информирайте Вашия лекар, ако приемате ниацин (никотинова киселина) или продукти, съдържащи ниацин и сте от китайски произход.
  Трябва също да уведомите Вашия лекар, който предписва ново за Вас лекарство, че приемате Вазилип.

  Вазилип с храна и напитки
  Сокът от грейпфрут съдържа един или повече компоненти, които променят начина, по който организмът използва някои лекарствени продукти, включително Вазилип Консумирането на сок от грейпфрут трябва да се избягва.

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Не приемайте Вазилип ако сте бременна, планирате да забременеете или мислите, че може да сте бременна. Ако забременеете, докато приемате Вазилип, спрете да приемате това лекарство веднага и се свържете с Вашия лекар.
  Не приемайте Вазилип, ако кърмите, тъй като не е известно дали лекарството преминава в майчиното мляко.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на всяко лекарство. Деца
  Безопасността и ефективността са проучени при 10-17 годишни момчета и при момичета, при които менструалният период е започнал най-малко една година преди това (вж. „Как да приемате Вазилип"). Симвастатин не е проучен при деца на възраст под 10 години. За повече информация, консултирайте се с Вашия лекар.

  Шофиране и работа с машини
  Вазилип не се очаква да пречи на способността за шофиране или работа с машини. Въпреки това, трябва да се има предвид, че някои хора получават световъртеж, след прием на Вазилип.

  Вазилип съдържа лактоза
  Вазилип съдържа лактоза. Ако сте уведомен от Вашия лекар, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него преди да приемате този лекарствен продукт.

  3. Как да приемате Вазилип
  Винаги приемайте това лекарство, точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Трябва да сте на хранителна диета, понижаваща холестерола, докато приемате Вазилип.
  Дозата е 1 таблетка Вазилип 10 mg, 20 mg, 40 mg или 80 mg, приета през устата, веднъж дневно.
  За деца (10-17 години), препоръчителната обичайната начална доза е 10 mg на ден, приета вечер. Максималната препоръчителна доза е 40 mg на ден.
  Дозата от 80 mg се препоръчва само за възрастни пациенти с много високи нива на холестерол и висок риск от сърдечни проблеми, които не са достигнали прицелните стойности на холестерол с по-ниски дози.
  Вашият лекар ще определи таблетката с подходящата за Вас концентрация, в зависимост от Вашето състояние, текущото Ви лечение и личния Ви рисков статус.
  Вземайте Вазилип вечер. Можете да го приемате с или без храна. Обичайната доза е 10, 20 или в някои случаи, 40 mg на ден.
  Вашият лекар може да промени дозата Ви след поне 4 седмици до максимум 80 mg дневно. Не вземайте повече от 80 mg на ден. Вашият лекар може да предпише по-ниски дози, особено ако приемате някои лекарствени продукти, изброени по-горе или при определено заболяване на бъбреците. Приемайте Вазилип докато Вашият лекар не Ви каже да го спрете.
  Ако Вашият лекар Ви е предписал Вазилип, заедно със секвестранти на жлъчните киселини (лекарства за понижаване на холестерола), трябва да вземате Вазилип най-малко 2 часа преди или 4 часа след приема на секвестрантите на жлъчни киселини

  Ако сте приели повече от необходимата доза Вазилип
  Моля, свържете се с Вашия лекар или фармацевт

  Ако сте пропуснали да приемете Вазилип
  Не вземайте допълнителна доза, просто приемете нормалната доза Вазилип в обичайното време на следващия ден.

  Ако спрете приема на Вазилип
  Стойностите на Вашия холестерол могат да се повишат отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Вазилип може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Нежеланите реакции са класифицирани в следните групи, в зависимост от честота.
  Следните термини са използвани за описание колко чести са съобщенията за нежеланите лекарствени реакции:
  Редки (могат да възникнат при 1 или повече от 10 000 лекувани пациенти и по-малко от 1 на 1000 лекувани пациенти)
  Много редки (могат да възникнат при по-малко от 1 на 10 000 лекувани пациенти).
  С неизвестна честота

  Съобщавани са следните редки сериозни нежелани реакции. Ако развиете някоя от тези сериозни нежелани реакции, спрете приема на лекарството и незабавно уведомете Вашия лекар или отидете в спешното отделение на най-близката болница.
  - Мускулна болка, чувствителност, слабост или крампи (схващане). В редки случаи тези мускулни проблеми могат да бъдат сериозни, включително мускулен разпад, който води до увреждане на бъбреците и много рядко до смърт.
  - Свръхчувствителност (алергични реакции), включващи:
  о подуване на лицето, езика и гърлото, което може да доведе до затруднения в дишането о тежка мускулна болка, обикновено в раменете и ханша о обрив със слабост на крайниците и мускулите на врата о болка или възпаление на ставите о възпаление на кръвоносните съдове
  о необичайни синини по кожата, кожни обриви и отоци, обрив, чувствителност на кожата към слънцето, температура, зачервяване на лицето
  о задух и неразположение
  о заболяване с картина, наподобяваща лупус (включително обрив, ставни заболявания, както и въздействия върху кръвни клетки)
  - възпаление на черния дроб със следните симптоми: пожълтяване на кожата и очите, сърбеж, потъмняване на урината или бледо оцветени изпражнения,чувство на умора или слабост, загуба на апетит; чернодробна недостатъчност (много рядко)
  - възпаление на панкреаса, често със силни коремни болки.

  Следните нежелани реакции са съобщавани рядко:
  - Намален брой червени кръвни клетки (анемия)
  - Изтръпване или слабост на ръцете и краката
  - Главоболие, замаяност, изтръпване
  - Храносмилателни нарушения (коремна болка, запек, газове, лошо храносмилане, диария, гадене, повръщане)
  - Обрив, сърбеж, косопад
  - Слабост
  - Проблеми със съня (много рядко)
  - Отслабване на паметта (много рядко), загуба на паметта, объркване.

  Следните нежелани реакции са съобщавани, но честотата не може да бъде оценена от наличната информация (честотата не е известна):
  - Еректилна дисфункция
  - Депресия
  - Възпаление на белите дробове, причиняващо дихателни проблеми, включително упорита кашлица и / или задух или треска
  - Проблеми със сухожилията, понякога усложнени с руптура (разкъсване) на сухожилие

  Допълнителни възможни нежелани реакции, наблюдавани при някои статини:
  - Нарушения на съня, включително кошмари
  - Сексуални затруднения
  - Диабет. По-вероятно е това да се случи, ако имате високи стойности на захар и мазнини в кръвта, ако сте с наднормено тегло и имате високо кръвно налягане. Вашият лекар ще Ви наблюдава, докато приемате това лекарство.

  Лабораторни стойности
  Наблюдавани са повишаване на някои лабораторни кръвни тестове, показващи функцията на черния дроб и мускулите ензим (креатин киназа) са наблюдавани.

  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани
  реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителна агенция по лекарствата
  ул. „Дамян Груев" № 8
  1303 София
  Тел.:+35 928903417
  уебсайт: www.bda.bg
  Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате Вазилип
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху опаковката, Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Да се съхранява под 30°С.
  Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Вазилип
  Активното вещество е симвастатин (simvastatin). Всяка филмирана таблетка съдържа 10 mg, 20 mg или 40 mg симвастатин.
  Другите съставки са лактоза монохидрат, прежелатинизирано нишесте, бутилхидроксианизол, безводна лимонена киселина, аскорбинова киселина, царевично нишесте, микро кристал на целулоза и магнезиев стеарат в ядрото на таблетката и хипромелоза, талк, пропилей гликол и титанов диоксид (Е171) във филмовото покритие.

  Как изглежда Вазилип и какво съдържа опаковката
  Вазилип 10 mg филмирани таблетки са овални, леко двойноизпъкнали, от едната страна с делителна черта и с 10 от противоположната страна, бели, филмирани таблетки. Вазилип 20 mg филмирани таблетки са овални, леко двойноизпъкнали, от едната страна с делителна черта и с 20 от противоположната страна, бели, филмирани таблетки. Вазилип 40 mg филмирани таблетки са кръгли, леко двойноизпъкнали, със скосени ръбове, от едната страна с делителна черта, бели, филмирани таблетки. Таблетите могат да се делят на две равни части.
  Налични са кутии с по 28 и 90 филмирани таблети от 10 mg и 20 mg и кутии с по 14,28 и 90 филмирани таблети по 40 mg.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  KRKA, d.d., Novo mesto, SmarjeSka cesta 6, 8501 Novo mesto, Словения

  Дата на последно преразглеждане на листовката: Юли 2014

  Описание на ВАЗИЛИП ТАБЛ. 10 мг.х 28 КРКА

  ВАЗИЛИП / VASILIP ТАБЛ. 10 мг.х 28 показания:

  Вазилип е лекарство, което се използва за понижаване стойностите на общия холестерол, "лошия" холестерол (LDL холестерол) и мастни вещества, наречени триглицериди, в кръвта. 

  В допълнение, Вазилип повишава нивата на "добрия" холестерол (HDL холестерол). Докато приемате това лекарство, трябва да сте на диета, понижаваща холестерола. Вазилип принадлежи към клас лекарства, наречени статини. Вазилип се използва заедно с диета, ако имате: 

  -повишено ниво на холестерол в кръвта Ви (първична хиперхолестеролемия) или повишени нива на мазнините в кръвта Ви (смесена хиперхолестеролемия), -наследствено заболяване (хомозиготна фамилна хиперхолестеролемия), което повишава стойностите на холестерола в кръвта Ви. Можете също да получите друго лечение, 

  -коронарна болест на сърцето (ИБС) или сте изложени на висок риск от ИБС (тъй като имате диабет, история на инсулт или друго заболяване на кръвоносните съдове). Вазилип може да удължи Вашия живот чрез редуциране на риска от сърдечно заболяване, независимо от стойностите на холестерол в кръвта Ви. 

  ВАЗИЛИП / VASILIP ТАБЛ. 10 мг.х 28 дозировка и приложение:

  Трябва да сте на хранителна диета, понижаваща холестерола, докато приемате Вазилип. 

  Дозата е 1 таблетка Вазилип 10 mg, 20 mg, 40 mg или 80 mg, приета през устата, веднъж дневно. 

  За деца (10-17 години), препоръчителната обичайната начална доза е 10 mg на ден, приета вечер. Максималната препоръчителна доза е 40 mg на ден. 

  Дозата от 80 mg се препоръчва само за възрастни пациенти с много високи нива на холестерол и висок риск от сърдечни проблеми, които не са достигнали прицелните стойности на холестерол с по-ниски дози. 

  Вашият лекар ще определи таблетката с подходящата за Вас концентрация, в зависимост от Вашето състояние, текущото Ви лечение и личния Ви рисков статус. 

  Вземайте Вазилип вечер. Можете да го приемате с или без храна. Обичайната доза е 10, 20 или в някои случаи, 40 mg на ден. 

  Вашият лекар може да промени дозата Ви след поне 4 седмици до максимум 80 mg дневно. Не вземайте повече от 80 mg на ден. 

  ВАЗИЛИП / VASILIP ТАБЛ. 10 мг.х 28 съставки:

  Активното вещество е симвастатин (simvastatin). Всяка филмирана таблетка съдържа 10 mg симвастатин. 

  Другите съставки са лактоза монохидрат, прежелатинизирано нишесте, бутилхидроксианизол, безводна лимонена киселина, аскорбинова киселина, царевично нишесте, микро кристал на целулоза и магнезиев стеарат в ядрото на таблетката и хипромелоза, талк, пропилей гликол и титанов диоксид (Е171) във филмовото покритие. 

  ВАЗИЛИП ТАБЛ. 10 мг.х 28 КРКА се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 3,40 лв.
  ВАЗИЛИП ТАБЛ. 10 мг.х 28 КРКА се произвежда от Krka d.d. и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,34 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа