Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при алергия
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • ВЕРАПАМИЛ ТАБЛ. 80МГ Х 50 ЧАЙКАФАРМА

  • ВЕРАПАМИЛ ТАБЛ. 80МГ Х 50 ЧАЙКАФАРМА 4,20 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Верапамнл - Чайкафарма 80mg обвити таблетки
  Verapamil - Tchaikapharma 80mg coated tablets
  (Верапамилов хидрохлорид/ Verapamil hydrochloride)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка! Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Верапамил-Чайкафарма и за какво се използва
  2. Преди да приемете Верапамил-Чайкафарма
  3. Как да приемате Верапамил-Чайкафарма
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Верапамил-Чайкафарма
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВЕРАПАМИЛ-ЧАЙКАФАРМА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Името на Вашето лекарство е Верапамил-Чайкафарма 80 mg обвити таблетки и тяхната активна съставка е верапамилов хидрохлорид. В таблетката (в нейната сърцевина и обвивка) се съдържат и следните помощни вещества: лактоза монохидрат, царевично нишесте, микрокристална целулоза. Силициев диоксид, колоиден безводен, натриев нишестен гликолат, талк, магнезиев стеарат, хидроксипропилцелулоза, захароза, титаниев диоксид Е171, повидон, макрогол 6000, акация, оцветител хинолоново жьлто към лак В104, опалово бяло 6000.
  Верапамил е калциев антагонист. Вераиамил подтиска навлизането на калциеви йони в гладкомускулната клетка на сърцето, и упражнява своето фармакологично действие като изменя навлизането на калциеви йони през клетъчната мембрана на артериалната гладка мускулатура, какю и през проводимите и контракгилни клетки на сърдечната мускулатура. Верапамил-Чайкафарма 80 mg обвити таблетки е предназначен за лечение на високо кръвно налягане (хипертония), болка в гръдния кош (ангина пекторис) и неправилна сърдечна дейност (аритмия).

  Верапамил се използва за лечение на:
  Ангина пекторис (стенокардия)
  - ангина пекгорис (при усилие);
  - хронична стабилна стенокардия;
  - вазоспастична стенокардия (стенокардия на Прин гзметал);

  Аритмии
  - ирофилакгика на повтаряща се суправентрикуларна (надкамерна) тахикардия
  - контрол върху вентрикуларната (камерна) честота при пациенти с хронична предсърдна фибрилация и/или мъждене (в комбинация с дигиталис).

  Есенциална хипертония (лека до средно тежка).

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ВЕРАПАМИЛ-ЧАЙКАФАРМА
  Не приемайте Веранамил-Чайкафарма при:
  - изявена сърдечна недостатъчност;
  - хипотония (кръвно налягане под 90 mm Hg) или кардиогенен шок;
  - нарушен синусов ритъм;
  - атриовентрикуларен блок - втора или трета степен;
  - предсърдна фибрилация или мъждене и WPW и LGL синдром;
  - брадикардия (пулс по-малко от 50 удара/мин);
  - остър инфаркг на миокарда;
  - нестабилна ангина некторис (стенокардия);
  - порфирия;
  - свръхчувствителност към веранамил или някоя от съставките на този продукт;
  - ако сте бременна, планирате бременност или кьрмите;

  Обърнете специално внимание при лечението с Веранамил-Чайкафарма ако:
  Веранамил трябва да се използва с особено внимание при пациенти със сърдечни заболявания (сърдечна недостатъчност, WPW синдром, AV блок - I степен) и ниско кръвно налягане. Трябва да се прилага внимателно при пациенти с бъбречни или чернодробни заболявания както и при пациенти с мускулна дистрофия.
  Съществува риск за увеличаване честотата на страничните ефекти от страна на сърцето при пациенти с хипертрофична кардиомиопатия. При пациенти с предсърдно мъждене или фибрилация (трептене) и с допълнителен път с предностепенна проводимост. Например при WPW синдром, веранамил може да индуцира тежка предсърдна тахикардия. Дозировките от верапамил би трябвало да се намалят при пациенти с нарушена чернодробна функция, както и когато верапамил се употребява едновременно с дигиталис. Дозировката на верапамил трябва да се намали при пациенти с понижена нервно-мускулна проводимост.
  Понякога се наблюдават ефекти на повишаване на стойностите на чернодробните ензими -грансаминази, (което може да се придружава от повишаване в стойностите на алкалната фосфатаза и билирубина), но те са преходни и могат да изчезнат, в хода на лечението с верапамил.
  Верапамил трябва да се употребява с внимание при пациенти с нарушена бъбречна и чернодробна функция. Тези пациенти трябва да се проследяват внимателно.
  Ако имате някакви съмнения, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

  Употреба на други лекарства
  Кажете на Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

  Уведомете лекаря, че приемате Веранамил-Чайкафарма, в случай че ви предписва лечение с което и да е друго лекарство.
  - Едновременната употреба на верапамил и кардиодепресивни лекарства, т.е лекарства с отрицателен ефекг върху атриовентрикуларната (преде ьрдно-камерната) проводимост (т.е. бета рецепторни блокери, антиаритмици, инхалационни анестетици) води до усилване на този ефект. Комбинацията трябва да се използва само след препоръка от кардиолог;
  - Приложен с перорални антихипертензивни средства (вазодилататори, АСЕ-ияхибитори, диуретици, бета-блокери), верапамил оказва допълнително въздействие към техния ефект; -Тъй като верапамил увеличава серумната концентрация на дигиталис, неговата дозировка трябва да се намали с 40-50%;
  - Верапамил се свързва във висока степен с пазмените протеини и следователно трябва да се прилага с внимание когато се използва едновременно с лекарства, които се свързват във висока степен към плазмените протеини (орални антикоагуланти, хидантоин, сшшцилати, сулфонамиди и сулфанилурейни производни);
  - Верапамил усилва действието на карбамазепин и теофилин, увеличава серумните нива на циклоспорин и литий (което може да доведе до невротоксичност);
  - Рифампин намалява бионаличноспа на верапамил а фенобарбитон увеличава клирънса на верапамил;
  - Дозировката трябва да се прецизира при едновременна употреба на верапамил и нервномускулни блокери, симвастатин, сирулисмус)
  - Калциеви соли, витамин D и йохамбин противодействат на повлияването от верапамил;
  - Верапамил води до увеличаване на концентрацията на кофеин и ачкохол. Грейпфрутът води до увеличаване концентрацията на верапамил. Жълтият кантарион, ментовото масло, женското биле (Glycyrrhiza glabra) и псевдоефедринът от Ма Huang намаляват ефективността на калциевите антагонисти.

  Прием на Верапамил-Чайкафарма с храни и напитки:
  Не приемайте таблетките с храни или напитки, които съдържат сок от грейпфрут. Бременност и кърмене:
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Верапамил преминава през плацентарната бариера и може да се използва по време на бременност, само след внимателна преценка на съотношението полза/риск. Верапамил се отделя в майчиното мляко. Поради риска от нежелани ефекти за новороденото, верапамил не трябва да се употребява по време на кьрмене.

  Шофиране и работа с машини:
  Приложен в терапевтични дозировки, верапамил не повлиява способността за шофиране и работа с машини.
  Важна информации относно никои от съставките на Верапамил-Чайкафарма
  Този лекарствен продукт съдържа лактоза и захароза. Ако са Ви казали, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар преди да започнете да приемате тези таблетки.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ВЕРАПАМИЛ-ЧАЙКАФАРМА
  Винаги приемайте Верапамил-Чайкафарма точно, както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  Начин на приемане
  Прилага се перорално. Обвитите таблетки трябва да се поглъщат цели, с малко течност.

  Препоръчваните дозировки са:
  - Ангина пекторис (стенокардия): 80 mg 3 пъти дневно.
  - Аритмия: 240-480 mg/ден-, разделени на 3 или 4 приема,
  - Хипертония: 80 mg 3 пъти дневно.

  Максималната дневна доза НЕ трябва да надхвърля 480 mg Верапамил. Верапамил е противопоказен при деца и подрастващи под 18 годишна възраст.

  Ако сте приели повече от необходимата доза
  Ако Вие или някой друг е взел голяма доза Верапамил-Чайкафарма, кажете незабавно на Вашия лекар или фармацевт. Вземете и опаковката на лекарството с Вас. Остро предозиране с верапамил обикновено води до сърдечносъдови симптоми като: тежка брадикардия (много забавена сърдечна дейност), AV блок - I или II степен и в крайни случаи до
  пълен блок с или без асистолия, изразена хипотония (много ниско кръвно налягане) и намалено периферно оросяване, със загуба на периферен пулс, цианоза и студени ръце и крака. Лечението е симптоматично и поддържащо. Верапамил не се отстранява чрез хемодиализа.

  Ако сте пропуснали да приемете Вераиамил-Чайкафарма обвити таблетки:
  Пропусната доза трябва да се вземе колкото е възможно по-скоро. Ако почти е настъпило времето за следващата редовна доза, пропуснатата доза не трябва да се взема. Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропусната!

  Ако сте сирели приема на Верапамил-Чайкафарма
  Не прекратявайте приема на Верапамил-Чайкафарма преди да се консултирате с Вашия лекар. Това може да е опасно за Вашето здраве!

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Какго всички лекарства, Верапамил-Чайкафарма може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Обикновено лечението с верапамил се понася добре.
  Нежелани лекарствени реакции от страна на сърцето включват брадикардия, атриовентрикуларен блок (1 или II степен), влошаване на сърдечната недостатъчност и преходна асистолия. Тези реакции са по-често срещани при парентералната, отколкото при пероралната терапия.
  Най-обезиокояващага нежелана лекарствена реакция, която не е свързана със сърцето е запек. По-рядко срещана нежелана лекарствена реакция е гадене. Другите реакции включват хипотония, замайване, горещи вълни, главоболие, уморяемост, затруднено дишане и периферен оток. Има съобщения за кожни реакции и някои случаи на нарушена чернодробна функция и хепатотоксичност. Наблюдавала се е хиперплазия на венците. Рядко има случаи на гинекомастия. В случаи на предозиране се наблюдават тежка кардиотоксичност и изразена хипотония.
  При първи признак на поява на някаква нежелана реакция, трябва да се потърсите лекарски съвет, преди да продължите лечението с Верапамил-Чайкафарма.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ НА ВЕРАПАМИЛ-ЧАЙКАФАРМА
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Да се съхранява при температура под 25 °С. Да не се приема след изтичане на срока на годност, посочен върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнери за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Веранамил-Чайкафарма
  Активното вещество е верапамилов хидрохлорид.
  Другите съставки са: лактоза монохидрат, царевично нишесте, микрокристална целулоза, Силициев диоксид, колоиден безводен, натриев нишестен гликолат, талк, магнезиев стеарат, хидроксипропилцелулоза, захароза, титанов диоксид Е171, повидон, макрогол 6000, акация, оцветител хинолоново жълто към лак Е104, опаглос бяло 6000.

  Как изглежда Веранамил-Чайкафарма и какво съдържа опаковката
  Блистер Алуминий/ PVC фолио
  50 обвити таблетки (5 блистера х 10 обвити таблетки) в картонена кутия.

  Притежател на разрешението за употреба и производител:
  "Чайкафарма Висококачествените Лекарства" АД
  бул. "Г.М. Димитров" № 1, гр. София 1172, България
  тел.: 02/ 962 54 54
  факс: 02/ 960 37 03
  e-mail: info@tchaikapharma.com

  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с притежателя на разрешението за употреба:
  "Чайкафарма Висококачествените Лекарства" АД
  бул. "Г.М. Димитров" № 1, гр. София 1172, България
  тел.: 02/ 962 54 54
  факс: 02/ 960 37 03
  e-mail: info@tchaikapharma.com

  Дата на последна одобрение на листовката
  Юни 2012 г

  Описание на ВЕРАПАМИЛ ТАБЛ. 80МГ Х 50 ЧАЙКАФАРМА Кратка характеристика

  ВЕРАПАМИЛ / VERAPAMIL ТАБЛ. 80МГ Х 50 ЧФ показания:

  Верапамил е калциев антагонист. Верапамил подтиска навлизането на калциеви йони в гладкомускулната клетка на сърцето, и упражнява своето фармакологично действие като изменя навлизането на калциеви йони през клетъчната мембрана на артериалната гладка мускулатура, какю и през проводимите и контракгилни клетки на сърдечната мускулатура. Верапамил-Чайкафарма 80 mg обвити таблетки е предназначен за лечение на високо кръвно налягане (хипертония), болка в гръдния кош (ангина пекторис) и неправилна сърдечна дейност (аритмия). 

  Верапамил се използва за лечение на: 

  Ангина пекторис (стенокардия) 

  - ангина пекгорис (при усилие); 

  - хронична стабилна стенокардия; 

  - вазоспастична стенокардия (стенокардия на Прин гзметал); 

  Аритмии 

  - ирофилакгика на повтаряща се суправентрикуларна (надкамерна) тахикардия 

  - контрол върху вентрикуларната (камерна) честота при пациенти с хронична предсърдна фибрилация и/или мъждене (в комбинация с дигиталис). 

  Есенциална хипертония (лека до средно тежка). 

  ВЕРАПАМИЛ / VERAPAMIL ТАБЛ. 80МГ Х 50 ЧФ дозировка и приложение:

  Препоръчваните дозировки са: 

  - Ангина пекторис (стенокардия): 80 mg 3 пъти дневно. 

  - Аритмия: 240-480 mg/ден-, разделени на 3 или 4 приема, 

  - Хипертония: 80 mg 3 пъти дневно. 

  Максималната дневна доза НЕ трябва да надхвърля 480 mg Верапамил. Верапамил е противопоказен при деца и подрастващи под 18 годишна възраст

  ВЕРАПАМИЛ / VERAPAMIL ТАБЛ. 80МГ Х 50 ЧФ съставки:

  Активното вещество е верапамилов хидрохлорид. 

  Другите съставки са: лактоза монохидрат, царевично нишесте, микрокристална целулоза, Силициев диоксид, колоиден безводен, натриев нишестен гликолат, талк, магнезиев стеарат, хидроксипропилцелулоза, захароза, титанов диоксид Е171, повидон, макрогол 6000, акация, оцветител хинолоново жълто към лак Е104, опаглос бяло 6000. 

  ВЕРАПАМИЛ ТАБЛ. 80МГ Х 50 ЧАЙКАФАРМА се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 4,20 лв.
  ВЕРАПАМИЛ ТАБЛ. 80МГ Х 50 ЧАЙКАФАРМА се произвежда от Чайка Фарма и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,42 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа