Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за здрави стави
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на BIODERMA Серия ATODERM
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на DIFA COOPER Серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • ВЕРАПАМИЛ ТАБЛ.240МГ Х 20 ЧФ

  • ВЕРАПАМИЛ ТАБЛ.240МГ Х 20 ЧФ 4,60 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Верапамил-Чайкафарма 240 mg таблетки с удължено освобождаване
  Verapamil - Tchaikapharma 240 mg prolonged release tablets
  (Верапамилов хидрохлорид/ Verapamil hydrochloride)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка! Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Верапамил-Чайкафарма и за какво се използва
  2. Преди да приемете Верапамил-Чайкафарма
  3. Как да приемате Верапамил-Чайкафарма
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Верапамил-Чайкафарма
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВЕРАПАМИЛ-ЧАЙКАФАРМА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Името на Вашето лекарство е Верапамил-Чайкафарма 240 mg таблетки с удължено освобождаване и тяхната активна съставка е верапамилов хидрохлорид. В таблетката (в нейната сърцевина и обвивка) се съдържат и следните помощни вещества: магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, натриев алгинат, хипромелоза 4000 ср, хипромелоза 5 ср, опадрай синьо OY-30944.
  Вераиамил е калциев антагонист. Верапамил подтиска навлизането на калциеви йони в гладкомускулната клетка на сърцето, упражнява своето фармакологично действие като изменя навлизането на калциеви йони през клетъчната мембрана на артериалната гладка мускулатура, както и през проводимите и контрактилни клетки на сърдечната мускулатура. Верапамил-Чайкафарма 240 mg таблети с удължено освобождаване са предназначени за лечение на високо кръвно налягане (Есенцишиш хипертония -лека до среднотежка).

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ВЕРАПАМИЛ-ЧАЙКАФАРМА
  Не приемайте Верапамил-Чайкафарма при:
  - свръхчувствителност към верапамил или някоя от съставките на този продукт;
  - остра миокардна недостатъчност;
  - хипотония (кръвно налягане под 90 mm Hg) или кардиогенен шок;
  - нарушен синусов ритъм;
  - атриовентрикуларен блок - втора или трета степен;
  - пациенти с предсърдна фибрилация или мъждене и WPW и LGL синдром;
  - пациенти с брадикардия (пулс по-малко от 50 удара/мин);
  - остър инфаркт на миокарда;
  - нестабилна ангина иекторис (стенокардия);
  - порфирия;

  Обърнете специално внимание при лечението с Веранамил-Чайкафарма ако:
  Вераиамил трябва да се използва с особено внимание при пациенти със сърдечни заболявания (сърдечна недостатъчност, WPW синдром, AV блок - I степен) и ниско кръвно налягане. Трябва да се прилага внимателно при пациенти с бъбречни или чернодробни заболявания както и при пациенти с мускулна дистрофия.
  Съществува риск за увеличаване честотата на страничните ефекти от страна на сърцето при пациенти с хипертрофична кардиомиопатия. При пациенти с предсърдно мъждене или фибрилация (трептене) и с допълнителен път на предностепенна проводимост - например при WPW синдром, верапамил може да индуцира тежка предсърдна тахикардия. Дозата вераиамил следва да се намали при пациенти с нарушена чернодробна функция, както и когато верапамил се употребява едновременно с дигиталис.
  Дозата на верапамил трябва да се намали при пациенти с понижена нервно-мускулна проводимост.
  Понякога се наблюдават ефекти на повишаване на стойностите на чернодробните ензими -трансаминази, (което може да се придружава или не с повишаване в стойностите на алкалната фосфатаза и билирубина), но те са преходни и могат да изчезнат, в хода на лечението с верапамил.
  Верапамил трябва да се употребява с внимание при пациенти с нарушена бъбречна и чернодробна функция. Тези пациенти трябва да се проследяват внимателно. Ако имате някакви съмнения, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

  Употреба на други лекарства:
  Кажете на Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Уведомете лекаря, че приемате Веранамил-Чайкафарма 240 mg таблети с удължено освобождаване, в случай че ви предписва лечение с което и да е друго лекарство. -Едновременната употреба на верапамил и кардиодепресивни лекарства, т.е лекарства с отрицателен ефект върху атриовентрикуларнага (предсърдно-камерната) проводимост (т.е. бета рецепторни блокери, антиаритмици, инхалационни анестетици) води до усилване на този ефект. Комбинацията трябва да се използва само след препоръка от кардиолог; -Приложен с орални антихипертензивни средства (вазодилататори, АСЕ-инхибитори, диуретици, бета-блокери), верапамил оказва допълнително въздействие към техния ефект; -Тъй като верапамил увеличава серумната концентрация на дигиталис, неговата дозировка трябва да се намали с 40-50%;
  - Верапамил се свързва във висока степен с плазмените протеини и следователно трябва да се прилага с внимание когато се използва едновременно с лекарства, които се свързват във висока степен към плазмените протеини (перорални антикоагуланти, хидантоин, салицилати, сулфонамиди и сулфанилурейни производни);
  - Верапамил усилва действието на карбамазепин и теофилин, увеличава серумните нива на циклоспорин и литий (което може да доведе до невротоксичност);
  - Рифампин намалява бионаличноспа на вераиамил а фенобарбитон увеличава клирънса на верапамил;
  - Дозировката трябва да се прецизира при едновременна употреба на верапамил и нервномускулни блокери, симвастатин, сиролисмус)
  - Калциеви соли, витамин D и йохамбин противодействат на повлияването от верапамил;
  - Верапамил води до увеличаване концентрацията на кофеин и етанол. Грейпфрутът води до увеличаване концентрацията на верапамил. Жълтият кантарион, ментовото масло, женското биле (Glycyrrhiza glabra) и псевдоефедринът от Ма Huang намаляват ефективността на калциевите антагонисти.

  Прием на Веранамил-Чайкафарма с храни и напитки
  Не приемайте таблетките с храни или напитки, които съдържат сок от грейпфрут.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Верапамил преминава през плацентарната бариера и може да се използва по време на бременност, само след внимателна преценка на съотношението полза/риск. Верапамил се отделя в майчиното мляко. Поради риска от нежелани ефекти за новороденото, верапамил не трябва да се употребява по време на кърмене.

  Шофиране и работа с машини
  Приложен в терапевтични дозировки, верапамил не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

  Важна информации относно никои от съставките на Веранамнл-Чайкафарма
  Този лекарствен продукт съдържа лакгоза. Ако са Ви казали, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар преди да започнете да приемате тези таблегки.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ Веранамнл-Чайкафарма
  Винаги приемайте Верапамил-Чайкафарма точно, както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  Начин па приемане
  Прилага се перорално. Обвитите таблегки трябва да се поглъщат цели, с малко течност.

  Началната препоръчвана дозировка Верапамил-Чайкафарма е 240 mg веднъж дневно сутрин (по-ниска доза от 120 mg е необходима при възрастни и пациенти с ниско телесно тегло). Ако се постигне съответен отговор в рамките на 24 часа след перорално приложение, дозата трябва да се съобрази според него. Препоръчва се прием от 180 mg два пъти дневно, или 240 mg всяка сутрин и 120 mg вечер преди лягане, или 240 mg на всеки 12 часа.
  Максималната дневна доза НЕ трябва да надхвърля 480 mg Верапамил.

  Верапамил е противопоказен при деца и подрастващи под 18 годишна възраст.

  Ако сте приели повече от необходимата доза
  Ако Вие или някой друг е взел голяма доза Верапамил-Чайкафарма, кажете незабавно на Вашия лекар или фармацевт. Вземете и опаковката на лекарството с Вас.
  Остро предозиране с верапамил обикновено води до сърдечносъдови симптоми като: тежка брадикардия (много забавена сърдечна дейност), AV блок - 1 или 11 степен и в крайни случаи до пълен блок с или без асистолия, изразена хипотония (много ниско кръвно налягане) и намалена периферна перфузия със загуба на периферен пулс, цианоза и студени ръце и крака. Лечението е симптоматично и поддържащо. Верапамил не се отстранява чрез хемодиализа.

  Ако сте пропуснали да приемете Верапамил-Чайкафарма:
  Пропусната доза трябва да се вземе колкото е възможно по-скоро. Ако почти е настъпило времето за следващата редовна доза, пропуснатата доза не трябва да се взема. Не приемайте допълнително лекарство, за да наваксате пропуснатата доза. Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропусната!

  Ако сте сирели приема на Веранамнл-Чайкафарма
  Не прекратявайте приема на Верапамил-Чайкафарма преди да се консултирате с Вашия лекар Това може да е опасно за Вашето здраве!

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Веранамил-Чайкафарма може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  Обикновено лечението с верапамил се понася добре.
  Нежелани лекарствени реакции от страна на сърцето включват брадикардия, атриовентрикуларен блок (1 или II степен), влошаване на сърдечната недостатъчност и преходна асистолия. Тези реакции са по-често срещани при иарентералната, отколкото при пероралната терапия. Най-обезпокояващата нежелана лекарствена реакция, която не е свързана със сърцето е запек. По-рядко срещана нежелана лекарствена реакция е гадене. Другите реакции включват хипотония, замайване, горещи вълни, главоболие, уморяемост, затруднено дишане и периферен оток. Има съобщения за кожни реакции и някои случаи на нарушена чернодробна функция и чернодробна токсичност. Наблюдавана е хиперплазия на венците. Рядко има случаи на гинекомастия. В случаи на предозиране се наблюдават тежка кардиотокеичност и изразена хипотония.

  При първи признак на поява на някаква нежелана реакция, трябва да се потърсите лекарски съвет, преди да продължите лечението с Верапамил-Чайкафарма 240 mg таблети с удължено освобождаване.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ НА ВЕРАПАМИЛ-ЧАЙКАФАРМА
  Съхранявайте на място, недосгьпно за деца. Да се съхранява при температура под 25 °С.
  Да не се приема след изтичане на срока на годност, посочен върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнери за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Веранамил-Чайкафарма
  Aктивното вещество е верапамилов хидрохлорид.
  Другите съставки са: магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, натриев алгинат, хипромелоза 4000 ср, хипромелоза 5 ср, опадрай синьо OY-30944.

  Как изглежда Верапамил-Чайкафарма и какво еъдържа опаковката
  Блистер Алуминий/ PVC фолио
  20 обвити таблетки (2 блистера х 10 обвити таблети) в картонена кутия.

  Притежател на разрешението за употреба н производител:
  "Чайкафарма Висококачествените Лекарства'" АД бул. "Г.М. Димитров" № 1, гр. София 1172, България тел.: 02/ 962 54 54 факс: 02/ 960 37 03 e-mail: info@tchaikaphatma.com

  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с притежателя на разрешението за употреба:
  "Чайкафарма Висококачествените Лекарства" АД
  бул. Т.М. Димитров" № I, гр. София 1172, България
  тел.: 02/ 962 54 54
  факс: 02/ 960 37 03
  e-mail: info@tchaikapharma.com

  Дата на последна одобрение на листовката
  Юни 2012 г.

  Описание на ВЕРАПАМИЛ ТАБЛ.240МГ Х 20 ЧФ Кратка характеристика

  ВЕРАПАМИЛ / VERAPAMIL ТАБЛ.240МГ Х 20 ЧФ показания:

  Верапамил е калциев антагонист. Верапамил подтиска навлизането на калциеви йони в гладкомускулната клетка на сърцето, упражнява своето фармакологично действие като изменя навлизането на калциеви йони през клетъчната мембрана на артериалната гладка мускулатура, както и през проводимите и контрактилни клетки на сърдечната мускулатура. Верапамил-Чайкафарма 240 mg таблети с удължено освобождаване са предназначени за лечение на високо кръвно налягане

  ВЕРАПАМИЛ / VERAPAMIL ТАБЛ.240МГ Х 20 ЧФ дозировка и приложение:

  Началната препоръчвана дозировка Верапамил-Чайкафарма е 240 mg веднъж дневно сутрин (по-ниска доза от 120 mg е необходима при възрастни и пациенти с ниско телесно тегло). Ако се постигне съответен отговор в рамките на 24 часа след перорално приложение, дозата трябва да се съобрази според него. Препоръчва се прием от 180 mg два пъти дневно, или 240 mg всяка сутрин и 120 mg вечер преди лягане, или 240 mg на всеки 12 часа. 

  Максималната дневна доза НЕ трябва да надхвърля 480 mg Верапамил. 

  ВЕРАПАМИЛ / VERAPAMIL ТАБЛ.240МГ Х 20 ЧФ съставки:

  Aктивното вещество е верапамилов хидрохлорид. 

  Другите съставки са: магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, натриев алгинат, хипромелоза 4000 ср, хипромелоза 5 ср, опадрай синьо OY-30944. 

  ВЕРАПАМИЛ ТАБЛ.240МГ Х 20 ЧФ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 4,60 лв.
  ВЕРАПАМИЛ ТАБЛ.240МГ Х 20 ЧФ се произвежда от Чайка Фарма и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,46 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа