Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на здрави стави
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на лосиони и душ гелове за тяло
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  ВИТОПРИЛ ТАБЛ. 20МГ Х 30 VITOPRIL TABL 20 MG X30

  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 100.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Описание на ВИТОПРИЛ ТАБЛ. 20МГ Х 30 Кратка характеристика

  ВИТОПРИЛ / VITOPRIL ТАБЛ. 20МГ Х 30 показания:

  Високо кръвно налягане (артериална хипертония) самостоятелно или в комбинация с други понижаващи кръвното налягане лекарства

  Сърдечна недостатъчност - като допълнително лечение към не-калий-съхраняващи диуретици (обезводняващи) и ако е необходимо към дигиталисови гликозиди

  Остър инфаркт на миокарда при пациенти със стабилна сърдечно-съдова дисфункция (хемодинамично стабилни) в първите 24_ часа на острия миокарден инфаркт за предотвратяване на развитието на нарушена функция на лявата камера или сърдачна недостатъчност и за подобряване на тяхната преживяемост при обичайно стандартно лечение на острия инфаркт

  ВИТОПРИЛ / VITOPRIL ТАБЛ. 20МГ Х 30 дозировка и приложение: 

  Високо кръвно налягане (артериална хипертония): Препоръчителната начална доза е 1/4 таблетка Vitopril един път дневно (еквивалентно на 5 mg лизиноприл на ден), сутрин. Дозирането трябва да се коригира така, че да се достигне до оптимално контролиране на кръвното налягане. Интервалът между увеличаването на дозите не трябва да е по-малък от 3 седмици. Обичайно поддържащата доза е 54-1 таблетка Vitopril един път дневно (еквивалентни на 10-20 mg на ден), но е възможен прием до 40 mg лизиноприл един път дневно.За пациенти с бъбречна недостатъчност, пациенти със сърдечна недостатъчност, пациенти, които не понасят прекъсване на лечението с диуретици, пациенти с недостатъчност на течности и соли (напр. след повръщане, диария или лечение с диуретици), пациенти с тежка или обусловена от заболяване на бъбречните съдове хипертония (реноваскуларна хипертония), пациенти в напреднала възраст се препоръчва намалена първоначална доза от 2,5 mg лизиноприл един път дневно, сутрин. За тази цел съществуват подходящи форми с по-ниска концентрация.

  Сърдечна недостатъчност: Лизиноприл може да се предписва за допълнително лечение към съществуващо лечение с диуретици или дигиталисови гликозиди.Началната доза е 2,5 mg един път дневно, сутрин. Поддържащата доза трябва да се достигне чрез постепенно повишаване с по 2,5 mg лизиноприл. За тази цел съществуват подходящи форми с по-ниска концентрация. Увеличаването на дозата трябва да е постепенно и да отговаря на индивидуалния отговор на пациента към лечението. Интервалът между увеличаването на дозите трябва да не е по-малък от 2 седмици, за предпочитане 4 седмици. Максималната доза е 35 mg лизиноприл на ден и не трябва да се превишава.Остър инфаркт на миокарда при хемодинамично стабилни пациентиЛизиноприл трябва да се назначава като допълнително лечение към лечение с нитрати (интравенозно, трансдермално и др.) и като допълнение към стандартно лечение на остър инфаркт на миокарда. Лечението с лизиноприл трябва да стартира до 24 часа след започването на първите симптоми, при условие, че пациентът е хемодинамично стабилен.Началната доза от 1/4 таблетка Vitopril (еквивалентна на 5 mg лизиноприл) се последва от нова 1/4 таблетка Vitopril (5 mg лизиноприл) след 24 часа и от 1/2 таблетка Vitopril (10 mg лизиноприл) след 48 часа. След това дозирането е 1/2 таблетка Vitopril (еквивалентно на 10 mg лизиноприл) на ден.

  Пациенти с ниско систолично кръвното налягане (< 120 mmHg) в началото на лечението или през първите 3 дни след инфаркт трябва да получават по-ниска доза от 2,5 mg лизиноприл (виж "Специални предупреждения).

  При пациенти с хипотония (систолично кръвно налягане по-ниско от 300 mmHg) дневната поддържаща доза не трябва да превишава 1/4 таблетка Vitopril (еквивалентна на 5 mg лизиноприл на ден) или ако е необходимо да се намали до 2,5 mg лизиноприл. Ако хипотонията продължи и след намаляване на дозата до 2,5 mg лизиноприл на ден (систолично кръвно налягане < 90 mmHg за повече от 1 час), приемът на лизиноприл трябва да се преустанови.

  ВИТОПРИЛ / VITOPRIL ТАБЛ. 20МГ Х 30 съставки:

  Лекарствено вещество: 21.78 mg lisinopril dihydrate, еквивалентен на 20 mg lisinopril

  Помощни вещества: mannitol, calcium hydrogen phosphate dihydrate, maize strach, strach pregelatinised, silica colloidal anhydrous, magnesium stearate - манитол, калций хидрогенфосфат дихидрат, царевично нишесте, прежелатинирано нишесте, колоиден силициев анхидрид, магнезиев стеарат

  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Vitopril 10 mg tablets Витоприл 10 mg таблетки Прочети повече >>

  ВИТОПРИЛ ТАБЛ. 20МГ Х 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 14,98 лв.
  ВИТОПРИЛ ТАБЛ. 20МГ Х 30 се произвежда от Stada и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,50 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  • Категория
  • Производител Stada
  • Статус в наличност
  • Код 32252
  • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
   Не може да се закупи онлайн.
  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ВИТОПРИЛ ТАБЛ. 20МГ Х 30 - подобни продукти