Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за здрава коса, кожа и нокти
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • АЛКАИН СОЛ.0.5 15 мл.

  • АЛКАИН СОЛ.0.5 15 мл. 9,30 лв. от Apteka.puls.bg
  • ALKAIN SOL.0.5 15 ML.
   • Категория

    Лекарства /

    Сензорни органи
   • Производител Alcon
   • Статус не е в наличност
   • Код 17138
   • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
    Не може да се закупи онлайн.
  • Купи с безплатна доставка
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  АЛКАИН 0,5% капки за очи, разтвор
  (ALCAINE® 0.5% eye drops, solution)

  Проксиметакаииов хидрохлорид (Proxynietacaine Hydrochloride)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява АЛКАИН 0,5% и за какво се използва
  2. Преди да използвате АЛКАИН 0,5%
  3. Как да използвате АЛКАИН 0,5%
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате АЛКАИН 0,5%
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АЛКАИН 0,5% И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  АЛКАИН 0,5% е локален анестетик (обезболяващо средство).
  АЛКАИН 0,5% се използва при хирургични процедури, изискващи бърза и краткотрайна повърхностна анестезия, като: подготовка за катарактна екстракция (отстраняване на естествената леща), отстраняване на конци от роговицата, измерване на очното налягане, изследване на предната камера на окото, отстраняване на чуждо тяло, вземане на конюнктивен секрет, както и всички други хирургични процедури, при които е показана повърхностна (локална) анестезия.

  2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ АЛКАИН 0,5%
  Не използвайте АЛКАИН 0,5%
  • ако сте алергични (свръхчувствителни ) към проксимегакаинов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на АЛКАИН 0,5%;
  • без лекарско наблюдение.
  Обърнете специално внимание при употребата на АЛКАИН 0,5%
  • Използвате АЛКАИН 0,5% само за накапване във вашето око(очи).
  • ако имате сърдечно заболяване или свръхактивна щитовидна жлеза.
  • Употребата на АЛКАИН 0,5% дълго време може да:
  намали продължител поспа на анестезията забави заздравяването на очната рана доведе до развитие на нарушения на роговицата да увеличи поддатливостга към други очни инфекции
  • ако имате епилепсия, сърдечни или респираторни проблеми
  • ако страдате от миастения гравис (слабост и лесна уморяемост на мускулите), пациентите с такива проблеми са особено чувствителни към действието на aнестатиците;
  • ако е известно, че имате ниско ниво на ацетилхолинестеразата в плазмата или ако сте третирани с инхибитори на холинестеразата, тъй кото е известно, че пациентите с такива проблеми проявявят повишен риск към системните нежелани лекарствени реакциии при локално приложение на естерен тип анестетици
  • Очите трябва да се предпазват от евентуални замърсявания/чужди тела или химикали. 11е докосвайте и ие търкайте окото докато не премине действието на анестезията.
  • Ако имате кожни реакции на мястото на приложение (състояние известно като контактен дерматит). Проксиметакаииовият хидрохпорид може да причини алерг ично кожно възпаление при контакт. Избягвайте контакт на АЛКАИН 0,5% с кожа.
  • Ако приемате и други лекарства. Моля, прочетете също и част ""Употреба на други лекарства".
  Употребата на лекарствения продукт трябва да бъде преустановена, в случай че се появят симптоми на свръхчувствителност или дразнене в окото, или състоянието се влошава.
  Употреба при деца
  Нe е установена безопасността и ефективността на АЛКАИ11 0,5% при деца. Употреба на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако използвате или наскоро сте използвали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна, или е възможно да забременеете, или ако кърмите, консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате това лекарство.
  АЛКАИН 0,5% не трябва да се използва по време на бременност или кърмене. Посъветвайте се с Вашия лекар преди да започнете употребата на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Възможно е непосредствено след поставянето на АЛКАИН 0,5% да установите, че зрението Ви е краткотрайно замъглено. Изчакайте докато зрението Ви се проясни и едва тогава шофирайте или работете с машини.
  Важна информация относно някои от съставките на АЛКАИН 0,5%
  В АЛКАИН 0,5% се съдържа консервант (бензалкониев хлорид), който може да предизвика възпаление на очите, както и да промени цвета на меките контактни лещи.
  Аконосите контактни лещи, трябва да ги извадите, преди да използвате АЛКАИН 0,5%, и да изчакате най-малко 15 минути, преди да ги сложите обратно.

  3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ АЛКАИН 0,5%
  АЛКАИН 0,5% трябва да се прилага само от Вашия лекар преди преглед или хирургична процедура.
  НЕ използвайте АЛКАИН 0,5% без лекарско наблюдение!
  Употреба при възрастни
  При обикновени краткотрайни изследвания на очите: накапват се една или две капки във всяко око непосредствено преди изследването. Може да се накапят и повече капки ако е необходимо. При кратки хирургични интервенции, като отстраняване на чуждо тяло или хирургични конци: накапват се една или две капки всеки на 5 -10 минути, процедурата може да се повтори I до 3 пъти. При необходимост от продължителна анестезия, като катарактна екстракция: 1 или 2 капки на всеки 5 -10 минути, процедурата се повтаря 3 до 5 пъти.
  Трябва да се има предвид, че началото на локално прилаганата анестезия обикновено започва в рамките на 30 секунди и продължава до 15 минути.
  Не докосвайте окото или клепача, заобикалящата окото площ или други повърхности с връхчето на апликатора-капкомер на бутилката. Така има опасност от замърсяване на капките.
  Ако използвате или поставите в окото по-голямо количество АЛКАИН 0,5% отколкото Ви е предписано, изплакнете с топла водаВ случай на предозиране или случайно поглъщане по погрешка, незабавно се консултирайте с Вашия лекар, фармацевт или токсикологично отделение, тъй като е възможно да настъпят сериозни реакции, засягащи нервната и дихателната система.
  Ако използвате и други лекарствени продукти за очи (капки или маз), изчакайте поне 5 минути между поставянето на всяко оттях. Мазта за очи трябва да бъде поставена последна.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, АЛКАИН 0,5% може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Следните нежелани реакции са наблюдавани при употребата на АЛКАИН 0,5%. Тяхната честота не може да бъде оценена от наличните данни:
  Очни нежелани реакции: увреждане на роговицата и възпаление на очната повърхност, нарушения на роговицата, замъгляване на очната повърхност, замъглено зрение, чувствителност към светлина, увеличение на размера на зеницата, болка в окото, дразнене в окото, подуване на окото, очен дискомфорт, анормално усещане в окото, зачервяване в окото, увеличено слъзоотделяне.
  Обши нежелани реакции: алергия (свръхчувствителност), припадък.
  Прекалената употреба на АЛКАИН 0,5% може да доведе до постоянни нарушения на роговицата / увреждане на окото.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ АЛКАИН 0,5%
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте АЛКАИ11 0,5% след срока на годност отбелязан върху бутилката и картонената опаковка след "Годен до". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Да се избягва излагането на пряка светлина.
  Да се съхранява в хладилник (при температура 2 - 8°С).
  Бутилката трябва да се изхвърли 4 седмици след първото отваряне, за да бъдат избегнати евентуални инфекции и е необходимо да започнете нова бутилка.
  Да се затваря добре след употреба.
  АЛКАИН 0,5% не трябва да се използва ако разтворът е мътен или е с променен цвят.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа АЛКАИН 0,5%
  Активното вещество в АЛКАИН 0,5% капки за очи, разтвор е проксиметакаинов хидрохлорид. Един милилитьр от разтвора съдържа 5 mg проксиметакаинов хидрохлорид.
  Другите съставки са: бепзалкониев хлорид, глицерол; хлороводородна киселина и/или натриев хидроксид (за корекция на pi I) и пречистена вода.
  Как изглежда АЛКАИН 0,5% и какво съдържа опаковката
  АЛКАИН 0,5% е течност (прозрачен, безцветен до бледожълтеникаво-кафяв разтвор) и се доставя в пл ас масова бутилка от 15 ml с капачка на винт.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба: Ajikoii България ЕООД,
  Сердика Център, бул. "Ситняково" 48, ет.8, София 1505, България
  Производител:
  S.A. ALCON - COUVREUR N.V.,
  Rijksweg 14, В-2870 Puurs, Белгия
  За допълнителна информация относно това лекарство, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:
  България
  Алкон България ЕООД + 359 2 950 15 65

  Последна редакция на текста: XXJXXXX

  Описание на АЛКАИН СОЛ.0.5 15 мл.

  АЛКАИН СОЛ / ALCAINE SOL.0.5 15 мл. показания:

  ALCAINE се използва за повърхностна анестезия при различни очни манипулации: измерване на вътреочното налягане, отстраняване на чуждо тяло и хирургични конци, вземане на конюнктивен или роговичен секрет, гониоскопия (изследване на преднокамерния ъгъл на окото), както и други случаи когато е показана повърхностна анестезия.

  АЛКАИН СОЛ / ALCAINE SOL.0.5 15 мл. дозировка и приложение:

  При тонометрия (измерване вътреочното налягане) и други краткотрайни очни интервенции се накапват една или две капки във всяко око непосредствено преди изследването. При кратки хирургични интервенции, като отстраняване на чуждо тяло или хирургични конци два, три пъти на всеки 5-10 минути по 1-2 капки. При катарактна екстракция (отстраняване на помътняла леща), когато се изисква продължителна анестезия - три до пет пъти по 1-2 капки, на всеки 5-10 минути.

  АЛКАИН СОЛ / ALCAINE SOL.0.5 15 мл. състав:

  Алкаин съдържа пропаракаин 0.5% (като активно вещество); бензалкониев хлорид 0.01% (като консервант) и като помощни вещества: глицерол; солна киселина/натриев хидроксид (за корекция на pH) и дестилирана вода.

  АЛКАИН СОЛ.0.5 15 мл. се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 9,30 лв.
  АЛКАИН СОЛ.0.5 15 мл. се произвежда от Alcon и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,93 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа