Сайтът използва бисквитки.

 • До -50% ОТСТЪПКА на продукти при възпалено гърло
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -15% на Шуслерови соли
  Поръчай сега
 • -20% нa хранителни добавки ERBOZETA
  Поръчай сега
 • КОРНЕРЕГЕЛ гел 5% 10г.

  • КОРНЕРЕГЕЛ гел 5% 10г. 8,50 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Корнерегел 5% гел за очи
  Corneregel 5% eye gel

  dexpanthenol / декспантенол

  Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
  Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново. Ако се нуждаето от допълнителна информация или съвет, попитайте вашия фармацевт.
  Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват .
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакциии, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1 Какво представлява Корнерегел и за какво се използва
  2. Преди да използвате Корнерегел
  3. Как да използвате Корнерегел
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Корнерегел
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КОРНЕРЕГЕЛ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Показания
  Лечение на заболявания на корнеята (кератопатия) от невъзпалителен произход, например корнеална дистрофия (недостатъчно хрананене на корнеята), корнеална дегенерация, рекурентни корнеални ерозии (нараняване на корнеята) и корнеални лезии (травми) при носещи контактни лещи. Допълнително лечение за подпомагане на оздравителния процес в случаи на корнеални и конюнктивални лезии, химически изгаряния и изгаряния. Допълнение на специфичното лечение на възпалителни лезии на корнеята от бактериален, вирусен или микотичен (причинен от гъбички) произход.
  Моля, забележете:
  Корнерегел не е подходящ за лечение на възпалителни лезии на корнеята, от бактериален, вирусен или микотичен произход. Въпреки това, той е подходящ за употреба като допълнително средство към специфичното лечение на тези заболявания на корнеята.

  2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ КОРНЕРЕГЕЛ
  Не използвайте Корнерегел
  ако сте алергични (свъръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки на Корнерегел.
  Обърнете специално внимание при употребата на Корнерегел
  Моля, забележете: Ако носите контактни лещи, не трябва да поставяте Корнергел, докато сте с Вашите лещи, тъй като може да се прояви възможна несъвместимост с материала на лещите.
  За да се избегне заразяване на върха на тубата и гела за очи, очният клепач както и околоочните или други повърхности не трябва да влизат в контакт с върха на тубата.
  Употреба на други лекарства
  Не са известни специфични взаимодействия с други лекарствени продукти. Въпреки това, ако Коренегел се използва съвместно с други очни капки/мази, трябва да има интервал от приблизително 15 минути между приложенията и Коренегел трябва да бъде винаги последния приложен лекарствен продукт.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Бременните жени и кърмещите майки не трябва да използват Корнергел, освен ако след внимателната преценка на лекар, потенциалните ползи надвишават възможните рискове.

  Шофиране и работа с машини
  Дори когато се прилага както е показан, този лекарствен продукт може да причини преходно замъгляване на зрението поради образуване на петна и по този начин да влоши способността за шофиране, за работа без сигурна опора или за работа с машини.

  Важна информация относно някои от съставките на Корнерегел
  Корнерегел съдържа консерванта цетримид, който - особено когато се използва често или за дълъг период - може да причини очно дразнене (парене, зачервяване, усещане за чуждо тяло в окото) и може да увреди епитела на корнеята. За продължително лечение на хроничен сух кератоконюнктивит е за предпочитане лекарствен продукт без консервант. Контактните лещи трябва да се махнат преди да се постави гела за очи. Те могат да се поставят отново след 15 минути.

  3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ КОРНЕРЕГЕЛ
  Винаги използвайте Корнерегел точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  В зависимост от тежестта и интензитета на нарушението, поставяйте една капка в конюнктивалния сак четири пъти дневно, както и преди лягане.
  Няма ограничения за продължителността на приложение.
  Използвайте продукта, докато почувствате субективно подобрение на Вашите оплаквания.
  Ако сте приложили повече от необходимата доза Корнерегел
  Предозирането на Корнерегел не се свързва с някакви познати рискове. Терапевтичното действие няма да се подобри или влоши.
  Ако сте пропуснали да приложите Корнерегел
  Ако дозата е твърде малка или сте пропуснали доза, моля, поставете гела за очи, възможно най-скоро, за да наваксате пропуснатата доза. Не прилагайте двойна доза гел за очи, а в последствие следвайте същия режим на дозиране и интервали/ритъм, споменат по-горе или какво Ви е препоръчал фармацевта/лекаря.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Корнерегел може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  В изолирани случаи могат да се проявят реакции на непоносимост.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5.КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ КОРНЕРЕГЕЛ
  Съхранявайте на място недостъпно за деца.
  Не използвайте Корнерегел след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка и тубата. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Изхвърлете всяко неизползвано количество от гела за очи Корнерегел, шест седмици след първото отваряне на тубата.
  Да се съхранява при температура под 25° С.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Корнерегел:
  Активната съставка е декспантенол (dexpanthenol)
  Другите съставки са цетримид, карбомер, динатриев едетат, натриев
  хидроксид и вода за инжекции.
  1 g гел за очи съдържа 50 mg декспантенол.
  Как изглежда Корнерегел и какво съдържа опаковката
  Опаковка, съдържаща 5 g или 10 g очен гел в туба
  Не всички видови опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Dr. Gerhard Mann Chem.-Phar. Fabrik GmbH, Brunsbuetteler Damm 165-173, 13581 Berlin, Германия
  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба.

  Дата на последно одобрение на листовката: октомври 2006
  Инструкции за употреба
  Корнергел е очен гел с голям вискозитет, за да се постигне удължено време за контакт на активното вещество пантенол с окото, като този начин се одобрява ефикасността му.
  Корнергел се произвежда при стерилни условия и е обект на стриктни критерии за качество. Затова, внимавайте да не докосвате върха на тубата с пръстите си, когато използвате тубата и не допирайте върха на тубата до повърхността на окото. След употреба, поставете защитната капачка.

  Указания за употреба!
  Наклонете назад главата си и нежно дръпнете надолу долния си клепач с показалеца. С другата си ръка вземете тубата, надолу във вертикално положение, без да докосвате окото, и поставете една капка в конюнктивалния сак. Опитайте да запазите отворено окото и да го движите така, че течността да се разпредели равномерно.
  Моля, забележете!
  Новата плоска капачка на тубата позволява тубата да се поставя в изправено положение.
  По този начин Корнерегел е винаги готов и лесен за употреба. Уважаеми пациенти,
  Вашият офталмолог е диагностицирал, че Вие страдате от "сухо око". Тази клинична картина е толкова често нарушение, че един от пет пациента, които бъдат прегледани от очен лекар страдат от състоянието сухо око. Има много причини, като намалено произвеждане на сълзи в напреднала възраст, работа в стая с климатик, работа с монитор, хормонални промени по време на менопаузата. Накрая, в развитието на състоянието сухо око играе роля и негативното влияние на околната среда и климата.
  Какво разбираме под термина "сухо око"?
  По време на деня ние мигаме приблизително 14 000 пъти. С всяко мигателно движение върху повърхността на очната ябълка се разпределя много тънък слъзен филм, който я прави гладка, чиста и влажна, и защитава окото от замърсители. Когато се наруши обема или състава на слъзния филм, настъпва феномен на изсушаване на корнеята и конюнктивата, и пациента изпитва симптоми като парене, чувство за сухота в окото, и за "песъчинки", чувство на напрежение, и чувствителност към светлина.
  Какво можете да направите?
  Вашият лекар Ви е назначил заместител на сълзи за облекчение на вашите оплаквания. В допълнение към последователната употреба на продукта както е назначено, трябва да следвате долните препоръки:
  • Проветрявайте апартамента или къщата си няколко пъти дневно
  • Погрижете се да пиете достатъчно (поне 2 литра дневно)
  • Често излизайте на чист въздух
  • Не насочвайте свежия въздух от климатика към очите си
  • Почивайте по време на работа с монитор
  Въпреки това, е важно също да се консултирате редовно с Вашия офталмолог, за последващо проследяване, защото състоянията на сухо око, могат да доведат до сериозно заболяване, ако се третират погрешно или неадекватно.
  Допълнителна информация можете да получите от представителството на Dr. Mann Pharma.
  За да се опазва околната среда, Dr. Mann Pharma е използвала само изцяло рецикпируеми материали като полиетилен (РЕ), хартия и картон за опаковане на този офталмологичен продукт.

  Описание на КОРНЕРЕГЕЛ гел 5% 10г.

  КОРНЕРЕГЕЛ гел / CORNEREGEL GEL 5% 10г. показания:

  Подпомага лечението за задравявяне на рани на кожата около очите и на лигавични лезии; корнеални ерозии;сух кератоконюктивит; изгарания.

  КОРНЕРЕГЕЛ гел / CORNEREGEL GEL 5% 10г. дозировка и приложение:

  В зависимост от тежестта и интензитета на нарушението, поставяйте 1 капка в конюнктивалния сак 4 пъти дневно, както и преди лягане.

  Няма ограничения за продължителността на приложение. 

  Използвайте продукта, докато почувствате субективно подобрени на Вашите оплаквания.

  КОРНЕРЕГЕЛ гел / CORNEREGEL GEL 5% 10г. състав:

  1 g гел за очи съдържа 50 mg dexpanthenol

  КОРНЕРЕГЕЛ гел 5% 10г. се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 8,50 лв. Както всички други продукти от Сензорни органи, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  КОРНЕРЕГЕЛ гел 5% 10г. се произвежда от Chauvin Ankerpharm GmbH и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,85 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа