Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за здрава коса, кожа и нокти
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • УНИДЕКСА КОЛИР 0.1% - 1 МГ/МЛ -10МЛ

  • УНИДЕКСА КОЛИР 0.1% - 1 МГ/МЛ -10МЛ 6,50 лв. от Apteka.puls.bg
  • UNIDEXA 0.1% UNIMED PHARMA EYE DROPS 1 MG/ML-10 ML X 1
   • Категория

    Лекарства /

    Сензорни органи
   • Производител Unimed Pharma
   • Статус не е в наличност
   • Код 31523
   • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
    Не може да се закупи онлайн.
  • Купи с безплатна доставка
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  УНИДЕКСА® УНИМЕД ФАРМА 0,1% капки за очи, разтвор
  UNIDEXA® UNIMED PHARMA 0,1%еуе drops, solution

  Дексаметазонов натриев фосфат (Dexamethasone sodium phosphate)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да използвате това лекарство.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля да уведомите Вашия лекар или фармацевт.

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА УНИДЕКСА® УНИМЕД ФАРМА 0,1% И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?
  УНИДЕКСА® 0,1% са капки за очи, разтвор, който съдържа дексаметазон (глкжокортикоид). По тази причина това лекарство притежава значителен противовъзпалителен и антиалергичен ефект. УНИДЕКСА® 0,1% ефикасно предпазва очите и намалява възпалителните реакции в тях.
  УНИДЕКСА® 0.1% е продукт, който се използва за лечение на неспецифични, алергични конюнктивити, неинфекциозни възпаления на клепачите, конюнктивата, роговицата и тъканите (части) на предния очен сегмент. Освен това се използва при състояния след травми (проникване на чуждо тяло, химични, светлинни и топлинни увреждания на роговицата) и след очни операции, с оглед намаляване на възпалителните реакции и потискане на имунологичните реакции по време на оздравителния процес след трансплантация на роговица.

  2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ УНИДЕКСА® УНИМЕД ФАРМА 0,1 %?
  Не използвайте УНИДЕКСА® УНИМЕД ФАРМА 0,1%:
  Преди да използва те това лекарство уведомете Вашия лекар в следните случаи:
  - ако сте алергични (свръхчувствителни) към дексаметазон или към някоя от останалите съставки на УНИДЕКСА® УНИМЕД ФАРМА 0,1%;
  - ако страдате от гнойни възпаления на окото, а така също и от такива предизвикани от вируси (напр. причинени от херпес симплекс, дребна шарка), при туберкулозна инфекция на очите или очни инфекции предизвикани от болестотворни гъбички или плесени. в случай, че имате увреждане на роговицата и разязвяване
  - ако страдате от глаукома в случай, че пациентът е новородено.

  Обърнете специално внимание при употребата на УНИДЕКСА© УНИМЕД ФАРМА
  - в случай, че сте болни от захарен диабет.
  - ако сте бременни. УНИДЕКСА® 0,1% не трябва да се използва по време на кърмене трябва да са налице много сериозни причини за прилагане на очните капки при деца.

  Употреба на други лекарства
  При едновременно приложение на УНИДЕКСА® УНИМЕД ФАРМА 0,1% и други лекарства е възможно взаимодействие между техните ефекти. По тази причина, Вашият лекар трябва да бъде информиран за всички лекарства, които приемате или възнамерявате да взимате, независимо дали са по лекарско предписание или отпускани без рецепта. В случай, че друг лекар Ви предпише нов медикамент, информирайте го, че използвате УНИДЕКСА® УНИМЕД ФАРМА 0,1% очни капки, разтвор. Употребата на УНИДЕКСА® УНИМЕД ФАРМА 0,1% едновременно с мидриатици (лекарствени продукти, водещи до разширяване на зеницата) увеличава риска от повишаване на вьтреочното налягане.
  УНИДЕКСА® УНИМЕД ФАРМА 0,1% може да намали ефекта на лекарствените продукти използвани за намаляване на вьтреочното налягане.

  Употреба на УНИДЕКСА® УНИМЕД ФАРМА 0,1 % с храни и напитки
  Лекарственият продукт представлява очни капки и неговото приложение няма никаква връзка с приема на храна и напитки.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство. Засега не е доказана безопасността от употребата на лекарствения продукт при хора по време на бременност и кърмене. УНИДЕКСА® УНИМЕД ФАРМА 0,1% не трябва да се използва по време на бременност, освен ако евентуалната полза за майката от прилагане на продукта превишава потенциалния риск за плода.

  Шофиране и работа с машини
  Продуктът може да повлияе способността за шофиране и работа е машини. Скоро след прилагане на лекарствения продукт може да се замъгли зрението, което има негативен ефект върху способността за шофиране или работа с машини. По тази причина се препоръчва извършване на тези дейности най-малко 15 минути след прилагане на лекарствения продукт.

  Важна информация относно някои от съставките на УНИДЕКСА® УНИМЕД ФАРМА 0,1%
  Лекарството съдържа консервант бензалкониев хидрохлорид. Не се разрешава носенето на контактни лещи по време на употребата на продукта.
  УНИДЕКСА® 0.1 % капки за очи, разтвор съдържа също така витамин от група В -декспантенол, който спомага за бързото възстановяване на клетките на роговицата и конюктивата. По този начин частично се коригира нежеланият ефект на дексаметазон - забавяне заздравяването на раните в областта на очите.

  3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ УНИДЕКСА® УНИМЕД ФАРМА 0,1%?

  Винаги използвайте УНИДЕКСА УНИМЕД ФАРМА 0,1% точно както и е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте вашия лекар или фармацевт,
  Дозировката и продължителността на лечението трябва да бъдат определени от лекар.
  Обикновено лекарственият продукт се използва по следния начин: При тежко или остро възпаление - 1 капка на всеки 60 минути в конюнктивалната торбичка; след подобрение на симптомите - 1 капка на всеки 4 часа; при евентуална по-нататъшна употреба - 1 капка 3 до 4 пъти дневно. Продуктът може да се комбинира с локални анестетици.
  Лекарят трябва индивидуално да контролира вътреочното налягане в зависимост от нуждите на пациента.Продължителността на лечение, освен в специални случаи, не трябва да бъде повече от две седмици. Препоръчва се, при провеждане на продължително лечение, редовно проследяване на вътреочното налягане на интервали определени от лекар.

  Ако сте използвали повече от необходимата доза УНИДЕКСА УНИМЕД ФАРМА 0,1%
  При използване на предписаните дози е практически изключено предозиране на лекарствения продукт. При неволно поглъщане на УНИДЕКСА® 0,1% очни капки, разтвор, при възрастни не би трябвало да се очакват неадекватни реакции. При неволно поглъщане от деца трябва незабавно да се обърнете към лекар.
  Винаги измивайте ръцете си преди поставяне на очните капки. Поставяйте очните капки по следния начин:
  Предпазната капачка трябва да се отвие; пациентът/пациентката трябва леко да наклони назад своята глава, да се обърне надолу бутилката и да се накапе предписаният брой капки в долната конюктивална торбичка посредством натискане на пластмасовата бутилка. Препоръчва се, както и при другите очни капки, преди поставяне на капките да се притисне с пръст слъзната торбичка (вътрешният ъгъл на окото), за да се намали системната абсорбция и да се освободи натиска 2-3 минути след прилагането на продукта. Трябва да се избягва контакт на капкомера с окото или клепачите. След процедурата, капачката трябва да се завинти обратно добре, за предпазване от евентуално замърсяване.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

  Както всички лекарства, УНИДЕКСА® 0,1% може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  Рискът 01 поява на нежелани реакции при краткотрайна употреба е малък. Непосредствено след поставяне на капките е възможно да се появят замъгляване на зрението и сълзене. Продължителната употреба обаче може да предизвика повишаване на вътреочното налягане и развитие на глаукома. Възможна е появата на случаи с отслабване и изтъняване на роговицата и склерата (опасност от образуване на дупки) и субкапсуларна катаракта (помътняване под корнеалната капсула). Понякога може да се наблюдават последващи инфекции на окото, забавяне на заздравяването на рани, увреждания на роговицата.

  Рискът от развитие на общи нежелани реакции трябва да се има предвид при продължително лечение с високи дози, особено при деца.
  Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ УНИДЕКСА® 0,1% УНИМЕД ФАРМА?

  Да се съхранява под 25°С.
  Да не се съхранява в хладилник или замразява.
  Да се пази от светлина.
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Да не се използва УНИДЕКСА® 0,1% след срока на годност, отбелязан върху опаковката.

  Отворената опаковка може да се използва до 28 дни след първото отваряне. След всяко прилагане затворете незабавно флакона.

  Не използвайте лекарственият продукт УНИДЕКСА® 0,1%, ако установите, че предпазният пръстен е счупен преди първото отваряне на опаковката. В такъв случай върнете лекарственият продукт обратно в аптеката.

  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията, или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа УНИДЕКСА® УНИМЕД ФАРМА 0,1%?
  - Активното ваиество е: дексаметазонов натриев фосфат 0,1%) (l mg в 1 ml воден разтвор)
  -Другите съставки са: бензалкониев хлорид, декспантенол, натриев хлорид, динатриев фосфат додекахидрат, натриев дихидрогенфосфат дихидрат, динатриев едетат, полисорбат 80, хипромелозн. вода за инжекции.

  Как изглежда УНИДЕКСА® УНИМЕД ФАРМА 0,1% и какво съдържа опаковката?
  1x10 ml; 1 х 5 ml (полиетиленова бутилка с капкомер)

  Притежател па разрешението за употреба и производител
  UN1MED PHARMA Ltd. Orieskova 1 1. 821 05 Bratislava Словашка република

  Описание на УНИДЕКСА КОЛИР 0.1% - 1 МГ/МЛ -10МЛ Кратка характеристика

  УНИДЕКСА КОЛИР / UNIDEXA COLLYR  0.1% - 1 МГ/МЛ -10МЛ показания:

  УНИДЕКСА® 0.1% е продукт, който се използва за лечение на неспецифични, алергични конюнктивити, неинфекциозни възпаления на клепачите, конюнктивата, роговицата и тъканите (части) на предния очен сегмент. Освен това се използва при състояния след травми (проникване на чуждо тяло, химични, светлинни и топлинни увреждания на роговицата) и след очни операции, с оглед намаляване на възпалителните реакции и потискане на имунологичните реакции по време на оздравителния процес след трансплантация на роговица.

  УНИДЕКСА КОЛИР / UNIDEXA COLLYR  0.1% - 1 МГ/МЛ -10МЛ дозировка и приложение:

  Дозировката и продължителността на лечението трябва да бъдат определени от лекар.

  Обикновено лекарственият продукт се използва по следния начин: При тежко или остро възпаление - 1 капка на всеки 60 минути в конюнктивалната торбичка; след подобрение на симптомите - 1 капка на всеки 4 часа; при евентуална по-нататъшна употреба - 1 капка 3 до 4 пъти дневно. Продуктът може да се комбинира с локални анестетици.

  Лекарят трябва индивидуално да контролира вътреочното налягане в зависимост от нуждите на пациента.

  Продължителността на лечение, освен в специални случаи, не трябва да бъде повече от две седмици. Препоръчва се, при провеждане на продължително лечение, редовно проследяване на вътреочното налягане на интервали определени от лекар.

  УНИДЕКСА КОЛИР / UNIDEXA COLLYR  0.1% - 1 МГ/МЛ -10МЛ състав:

  Активното ваиество е: дексаметазонов натриев фосфат 0,1%) (l mg в 1 ml воден разтвор)

  Другите съставки са: бензалкониев хлорид, декспантенол, натриев хлорид, динатриев фосфат додекахидрат, натриев дихидрогенфосфат дихидрат, динатриев едетат, полисорбат 80, хипромелозн. вода за инжекции.

  УНИДЕКСА КОЛИР 0.1% - 1 МГ/МЛ -10МЛ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 6,50 лв.
  УНИДЕКСА КОЛИР 0.1% - 1 МГ/МЛ -10МЛ се произвежда от Unimed Pharma и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,65 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа