Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при алергия
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти AFLOFARM
  Поръчай сега
 • УНИФЛОКС КОЛИР 3МГ/МЛ 10МЛ

  • УНИФЛОКС КОЛИР 3МГ/МЛ 10МЛ 7,10 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  УНИФЛОКС 0,3% капки за очи / уши, разтвор
  UNIFLOX® 0,3% eye / ear drops, solution
  офлоксацин (ofloxacin)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. He го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява УНИФЛОКС и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате УНИФЛОКС
  3. Как да използвате УНИФЛОКС
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате УНИФЛОКС
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА УНИФЛОКС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  УНИФЛОКС е антиинфекциозен лекарствен продукт за приложение в окото и ухото. Офлоксацин, активното вещество на този продукт, принадлежи към групата на флуорхинолоновите химиотерапевтични средства с широк спектър на действие. Лекарственият продукт действа срещу много бактериални инфекции чрез въздействие върху жизнените процеси на бактериалната клетка и предотвратява нейната репликация.

  Използва се за:
  Очи
  Лечение на бактериални инфекции на предната очна камера, причинени от чувствителни към офлоксацина микроорганизми; възпаления на конюнктивата, корнеята, клепачите (в областта на миглите) и слъзните пътища, ечемик, трахома и язви на корнеята. За предпазване от инфекции УНИФЛОКС се прилага при подготовка на очни операции, след вътреочни операции, отстраняване на чужди тела от окото и друга очни увреждания. При бактериални гнойни възпаления продуктът може да се използува като добавка към общото лечение.

  Уши
  УНИФЛОКС се използва за лечение на бактериални инфекции на ушите, причинени от чувствителни на офлоксацин патогени, като възпаления на външния ушен канал и хронично гнойно възпаление на средното ухо (с перфорация на тъпанчето), при възрастни и деца над 12 години. Показан е също така за профилактика при операции на ухото.
  При деца от 1 до 11 години УНИФЛОКС се използва за лечение на възпаления на външния ушен канал и остро възпаление на средното ухо с пробив на тъпанчето. УНИФЛОКС може да се използва от възрастни, а така също и от юноши и деца над 1 година.

  2. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ УНИФЛОКС
  Не използвайте УНИФЛОКС
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към офлоксацин или към някоя от останалите съставки на УНИФЛОКС;
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към други флуорирани хинолони;
  при хронични небактериални конюнктивити, възпалителни процеси на предния и заден очен сегмент или спомагателните очни структури;
  при възпаления на външния ушен канал и средното ухо, причинени от бактерии, резистентни на офлоксацин.
  Лекарственият продукт не трябва да се прилага при деца до 1-годишна възраст.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Не е позволено да се носят меки контактни лещи по време на употребата на продукта.
  По възможност, по време на лечението не трябва да се носят и твърди контактни лещи или най-малкото се налага тяхното сваляне преди прилагането на капките и поставянето им най-рано 20 минути след това.

  Други лекарства и УНИФЛОКС
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Действието на продукта може да се повлияе от едновременното приложение на други лекарства, вземани по същото време.
  Лекарства, съдържащи магнезий, алуминий, желязо и цинк намаляват усвояването на офлоксацина.
  В случай че използвате други очни или ушни лекарства, се консултирайте за тяхното прилагане с Вашия лекар. Не използвайте други очни или ушни лекарства без лекарско предписание.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на което и да е лекарство.
  Прилагането на продукта при бременни и кърмещи жени изисква сериозни основания.

  Шофиране и работа с машини
  Непосредствено след прилагането на продукта в конюнктивалната торбичка може да се наблюдава парене в очите и неясно зрение. Затова не се препоръчва прилагане на продукта по-рано от 15 минути преди управлението на моторно превозно средство, работа с машини или на височина.

  3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ УНИФЛОКС
  Винаги използвайте УНИФЛОКС точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Очи
  Възрастни
  Дозата и продължителността на лечение се определя от лекаря. Обикновено, през първите два дни се прилагат на всеки час 1-2 капки в конюнктивната торбичка; следващите 2-3 дни се поставят 1-2 капки 6-8 пъти на ден, през равни интервали от време. Продължителността на лечението трябва да бъде минимум 7 дни (3 дни след изчезването на гнойния секрет), като не трябва да продължава повече от 14 дни.

  Деца над 1 година
  Използуването и дозата на продукта трябва да се определи от лекар, като продължителността на лечението трябва да стане под неговото амбулаторно наблюдение. Обикновено се прилага 5 пъти дневно по една капка в продължение на 7 дни.

  Уши
  Преди приложението разтворът трябва предварително да се затопли, като се подържи бутилката за една две минути в дланта: Прилагането на разтвора във външния ушен канал трябва да стане в легнало положение със засегнатото ухо нагоре. В това положение пациентът трябва да остане минимум 5 минути след приложението.

  Възрастни и деца над 12 години
  Дозата и продължителността на лечение се определя от лекаря. В случаите на възпаление на външното ухо се прилагат 10 капки два пъти дневно в продължение на 10 дни. При хронично гнойно възпаление на средното ухо (с перфорация на тъпанчето) препоръчваната доза е 10 капки два пъти на ден в продължение на 14 дни.

  Деца на възраст от 1 до 11 години
  Използването и дозата на продукта трябва да се определи от лекар, като продължителността на лечението трябва да стане под неговото амбулаторно наблюдение. В случаи на възпаление на външното ухо и остро възпаление на средното ухо с пробив на тъпанчето, препоръчваната доза е 5 капки два пъти на ден в продължение на 10 дни.

  Ако сте използвали повече от необходимата доза УНИФЛОКС
  При спазване на правилния начин на прилагане не е наблюдавано предозиране. В случаи на инцидентно перорално поглъщане при възрастни не би могло да се очакват неадекватни реакции. При такива случаи на поглъщане от деца се обадете на Вашия лекуващ лекар.

  Ако сте пропуснали да използвате УНИФЛОКС
  Не използвайте двойна доза УНИФЛОКС, за да компенсирате пропуснатата доза.

  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, УНИФЛОКС може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Лекарственият продукт се понася добре. Непосредствено след накапването в конюнктивалната торбичка може временно да се почувства парене и зачервяване.
  След приложението в ухото може да се наблюдава сърбеж и горчив вкус. Много рядко могат да се наблюдават появата на екзема, парестезия, световъртеж, шум и болка в ухото и чувство за сухота в устата.

  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ УНИФЛОКС
  Да се съхранява под 25°С.
  Да се пази от светлина.
  Да не се съхранява в хладилник.
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

  Внимание!
  Не използвайте УНИФЛОКС след срока на годност, отбелязан върху опаковката. След отваряне на опаковката, тя трябва да се употреби до 28 дни.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията, или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. СЪДЪРЖАНИЕ НА ОПАКОВКАТА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа УНИФЛОКС
  Активното вещество е: офлоксацин З mg (като офлоксацинов хидрохлорид 3,3 mg) в 1 ml разтвор.
  Другите съставки са: натриев дихидрогенфосфат дихидрат, бензалкониев хлорид, динатриев фосфат додекахидрат, вода за инжекции.

  Как изглежда УНИФЛОКС и какво съдържа опаковката
  1 бутилка с 5 ml разтвор (от полиетилен, с вграден капкомер и бяла полипропиленова капачка на винт), поставена в картонена опаковка.
  1 бутилка с 10 ml разтвор (от полиетилен, с вграден капкомер и бяла полипропиленова капачка на винт), поставена в картонена опаковка.

  Притежател на разрешението за употреба и производител:
  UNIMED PHARMA Ltd, Словакия.

  Дата на последно преразглеждане на листовката: август 2006.

  Описание на УНИФЛОКС КОЛИР 3МГ/МЛ 10МЛ

  УНИФЛОКС КОЛИР /UNIFLOX COLLYR 3МГ/МЛ 10МЛ показания:

  1. Офталмология: за лечение на бактериални инфекции на предния очен сегмент, причинени от чувствителни на офлоксацин микроорганизми като: инфекциозни котюнктивити, кератити, блефарити, дакриоцистити, хордеолум, халацион и язви на корнеята. За предпазване от инфекции се прилага при подготовка на очни операции.

  2. Отология: за лечение на бактериални инфекции на ушите, причинени от чувствителни на офлоксацин патогени, като: възпаления на външния ушен канал и хронично гнойно възпаление на средното ухо /с перфорация на тъпанчето/ при възрастни и деца над 12 години. За профилактика при операции на ухото. При деца от 1 до 11 години за лечение на възпаления на външния ушен канал и остро възпаление на средното ухо с пробив на тъпанчето.

  УНИФЛОКС КОЛИР /UNIFLOX COLLYR 3МГ/МЛ 10МЛ дозировка и приложение:

  1. Обикновено през първите 2 дни се прилагат на всеки час1-2 капки в конюнктивната торбичка , следващите 2 дни 1-2 капки 6-8 пъти на ден. Продължителност на лечението от 7 до 14 дни. При деца се прлага обикновено 5 пъти дневно по 1 капка за 7 дни.

  2. Възрастни - 10 капки 2 пъти дневно за 10-14 дни. Деца - 5 капки 2 пъти на ден за 10 дни.

  УНИФЛОКС КОЛИР /UNIFLOX COLLYR 3МГ/МЛ 10МЛ състав:

  Ofloxacin 3мг в 1мл р-р. 

  УНИФЛОКС КОЛИР 3МГ/МЛ 10МЛ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 7,10 лв.
  УНИФЛОКС КОЛИР 3МГ/МЛ 10МЛ се произвежда от Unimed Pharma и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,71 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа