Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • До 35% ОТСТЪПКА на слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% OТСТЪПКА на хранителни добавки NOW FOODS
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  ДИАРОСТАД капс.2мг.х10

  Кат. №: 32989
  ДИАРОСТАД капс.2мг.х10 5,70 лв. от Apteka.puls.bg
  5.70 лв. При покупка получавате: 0.4 бонус точки
  Купи само за
  0.57 лв. + 51.3 бонус точки.
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 100.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Описание на ДИАРОСТАД капс.2мг.х10

  ДИАРОСТАД / DIAROSTAD Капсули 2мг. описание:

  Диаросад на фармацевтичната компания Стада е лекарствен продукт, който се прилага за симптоматично лечение на диария, освен ако няма друго назначено лечение. Продължителната употреба изисква лекарско наблюдение. Отпуска се без лекарско предписание. За деца от 8 до 12 години се отпуска само с рецепта. Предлага се в опаковка от 10 капсули.

  ДИАРОСТАД / DIAROSTAD Капсули 2мг. употреба:


  Винаги приемайте Диаростад точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  Възрастни: Началната доза при остра диария е 2 твърди капсули (екв. на 4 mg лоперамидов хидрохлорид) последвани от 1 твърда капсула (екв. на 2 mg лоперамидов хидрохлорид) след всяко изхождане на диарични изпражнения.
  Не трябва да се превишава дневната доза от 6 твърди капсули (екв. на 12 mg лоперамидов хидрохлорид).

  Деца над 12 годишна възраст: Началната доза при остра диария е 1 твърда капсула (екв. на 2 mg лоперамидов хидрохлорид) последвана от 1 твърда капсула (екв. на 2 mg лоперамидов хидрохлорид) след всяко изхождане на диарични изпражнения.
  Не трябва да се превишава дневната доза от 4 твърди капсули (екв. на 8 mg лоперамидов хидрохлорид).

  Начин на приложение
  Капсулите трябва да се приемат цели, без да се дъвчат и с достатъчно количество течност (напр. 1 чаша вода).

  Ако сте приели повече от необходимата доза Диаростад
  Ако се съмнявате в предозиране, моля свържете се незабавно с Вашия лекар така, че той/тя да може да реши какво да се предприеме. За лечение на предозирането Той/Тя ще приложи необходимите контрамерки в съответствие със симптомите на предозирането.

  Симптомите на предозиране с Диаростад включват следните усложнения: Запек; Чревна непроходимост (илеус); Токсични ефекти от страна на централната нервна система (невротоксичност), като конвулсии, апатия, сънливост, неволеви движения на крайниците (хореоатетоза), нарушение в координацията на движенията (атаксия) или потискане на дишането.

  Бележка за лекаря
  Тъй като, Диаростад има по-голяма продължителност на действието в сравнение с налоксон, е възможно да е необходимо повторно приложение на налоксон; Пациентите трябва да бъдат проследявани, в продължение на не по-малко от 48 часа за възможни повторно появяващи се симптоми на интоксикация.

  Стомашната промивка, може да се окаже полезна за отстраняване на остатъците от неабсорбирано от стомаха лекарство.

  Ако сте пропуснали да примете Диаростад
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

  Ако сте спрели приема на Диаростад
  Посъветвайте се непременно с вашия лекар преди да спрете приема на това лекарство. В противен случай, е възможно да изложите на опасност успехът от лечението.


  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.


  Не приемайте Диаростад:

    Ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някое от помощните вещества на Диаростад;
    Ако страдате от състояния при които трябва да се избегне забавяне на функциите на червата, например подут корем, запек или чревна непроходимост (илеус);
    При диария, причинена от определени видове бактерии (бактериален ентероколит);
    Деца под 12 годишна възраст  Обърнете специално внимание при употребата на Диаростад;
    При диария придружена с повишена температура и/или кървави изпражнения;
    При диария проявяваща се по време или след прием на aнтибиoтици-пceвдoмембранозен (антибиотик-асоцииран) колит;
    При остър пристъп на улцерозен колит (възпалително заболяване на червата);
    Ако страдате или сте имали в миналото чернодробно заболяване (разграждането на лоперамид може да бъде забавено при тежки чернодробни заболявания). Вие може да приемате Диаростад само по лекарско предписание в такива случаи;
    При хронична диария (отново, Вие може да приемате Диаростад само по лекарско предписание). В последните 2 случая, непременно се посъветвайте с Вашия лекар незабавно.

  Деца
  Деца на възраст под 2 години, по принцип, не трябва да бъдат лекувани с лекарства, съдържащи като активно вещество лоперамид.
  Деца на възраст от 2 до 12 години не трябва да бъдат лекувани с лекарства, съдържащи като активно вещество лоперамид, освен ако не е предписан от лекар.
  Поради високата концентрация на активно вещество, Диаростад е неподходящ за приложение при деца на възраст от 2 до 8 години. За тази възрастова група съществуват други лекарствени форми съдържащи лоперамид, отпускащи се по лекарско предписание.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Диарията може да доведе до значителни загуби на течности и соли. Най-важната мярка при диария е да се контролира значителната загуба на течности и соли, особено при деца.

  Препоръчителната дозировка на Диаростад и продължителност на лечението от максимум 2 дни не трябва да се превишава, тъй като това може да доведе до тежък запек.

  Ако диарията все още продължава след лечение в продължение на 2 дни, спрете приема на Диаростад и се свържете с лекар.

  В случай, че имате диария трябва да знаете, че губите голямо количество течности. Ето защо Вие трябва да компенсирате загубата посредством повишен прием на течности. При внезапен остър пристъп на диария Диаростад обикновено преустановява симптомите за 48 часа. В противен случай, спрете приема на това лекарство и потърсете Вашия лекар.

  Ако сте болен от СПИН и сте лекуван от диария с Диаростад, при поява на каквито и да е признаци на подуване на корема, незабавно прекратете приема на това лекарство и кажете на Вашия лекар.
  Уведомете Вашия лекар, в случай че имате проблеми с черния дроб, тъй като може да се нуждаете от стриктно лекарско наблюдение по време на лечението с Диаростад.

  Други лекарства и Диаростад
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства. Информирайте Вашия лекар ако приемате:

    Квинидин (лекарство за лечение на сърдечна аритмия - нарушение на сърдечния ритъм);
    Верапамил (лекарство за лечение на сърдечна недостатъчност);
    Итраконазол, Кетоконазол (лекарства за лечение на гъбични инфекции);
    Ритонавир (лекарство за лечение на инфекции при пациенти със СПИН);
    Гемфиброзил (лекарство за лечение на повишени нива на холестерол и триглицериди в кръвта);
    Дезмопресин (лекарство за контролиране на количеството на отделяната урина).

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Тъй като, безопасната употреба на Диаростад по време на бременност не е била установена и поради факта, че активното вещество преминава в майчиното мляко, това лекарство не трябва да бъде използвано по време на бременност и при кърмене.

  Шофиране и работа с машини
  Не са провеждани проучвания за ефектите върху способността за шофиране и работа с машини. Изброените нежелани лекарствени реакции могат да повлияят способността Ви да реагирате.

  Диаростад съдържа лактоза (млечна захар)
  Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него, преди да приемете този лекарствен продукт.

  Продължителност на лечение:
  Може да се приема не повече от 2 дни.

  Забележка:
  Лоперамид съдържащите лекарства могат да бъдат използвани повече от 2 дни само ако са предписани от лекар и под непосредствено лекарско наблюдение.
  Моля, обърнете внимание, че е необходимо да възстановявате загубата на течности и електролити (соли), предизвикани от диарията. Това е особено важно при деца! Ако е необходимо попитайте Вашия лекар или фармацевт, как е най-подходящо да бъдат възстановени тези загуби.

  Ако имате усещане, че ефектът на Диаростад е твърде силен или слаб, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт.


  Съхранявайте на място, недостъпно от деца.

  ДИАРОСТАД / DIAROSTAD Капсули 2мг. състав:

  Състав:    в 1 капсула:
  Лоперамидов хидрохлорид (активна съставка)    2 мг
  Помощни вещества: желатин, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, царевично нишесте, талк, оцветители Е104, Е132, Е171, Е172.
  Листовка за пациента

  ДИАРОСТАД 2 mg твърди κапсули
  DIAROSTAD 2 mg capsules, hard

  Прочети повече >>

  ДИАРОСТАД капс.2мг.х10 се предлага в apteka.puls.bg на цена от 5,70 лв. Както всички други продукти от За добро храносмилане, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  ДИАРОСТАД капс.2мг.х10 се произвежда от Stada и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,57 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  подобни продукти