Doppelherz System колаген 11,000 мг + куркума + джинджифил флакони, 30 бр. | Допелхерц, Систем

Doppelherz System колаген 11,000 мг + куркума + джинджифил флакони, 30 бр. | Допелхерц, Систем

Срок на годност: 31.8.2025 г.

Моля, първо изберете разновидност.
71,60 лв.
Стара цена:
Спестяваш:
Няма наличност
В наличност

Допелхерц® систем Колаген 11.000 Куркума + Джинджифил

  • Висока доза хидролизиран колаген - 11 000 mg
  • С добавени сок от корен на куркума и екстракт от корен на джинджифил
  • За самостоятелното образуване на колаген и подкрепа на опорно-двигателната система
  • Немско качество
  • Допелхерц - марка №1 в грижата за ставите*

Най-продаваният течен колаген за стави в аптеките в България - Допелхерц Колаген 11.000*, вече се предлага и във вариант с добавени куркума и джинджифил. Запазени са всички полезни вещества в същите количества - 11 000 милиграма хидролизиран колаген, витамин С, хондроитин, витамин D, мед и селен. Добавени са 2 000 mg сок от корен на куркума, заради доказаните ползи върху сковаността на ставите и 40 mg екстракт от корен на джинджифил. Редица клинични проучвания доказват ползите от приема на джинджифил - силни антиоксидантни свойства и благоприятен ефект при хора със ставни проблеми. Течната формула дава възможност за включване на високо количество хидролизиран колаген в една дневна доза и осигурява комфорт дори и на потребителите, които имат затруднения при преглъщане на някои фармацевтични форми като таблетки и капсули.

Какво представлява колагенът и какви видове колаген съществуват?

Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло. Той е основен компонент на съединителната тъкан и е важен за:

  • Еластичността, подвижността и здравината на ставите и сухожилията
  • Нормалното функциониране на мускулите и кръвоносните съдове
  • Доброто състояние на костите

Колагеновата молекула е изградена от три аминокиселинни вериги - т.нар. „тройна спирала“, на което се дължи нейната голяма здравина. Известно е, че съществуват поне 16 различни вида колаген. Най-често срещан е колагенът от типовете I, II, III.

  • Колаген тип I има голяма издръжливост на опън, което означава, че влакната (фибрилите), които той изгражда могат да се разтягат много без да се скъсат. Именно заради това си свойство тези колагенови влакна се срещат в сухожилията и костите.
  • Колаген тип II е основният в ставния хрущял.
  • Колаген тип III се среща в кожата, мускулите и кръвоносните съдове.

Смята се, че думата колаген произхожда от гръцката дума „ κόλλα“, която означава лепило. По този начин още в древността хората са показали разбиране към важната роля на колагена за функционирането на нашето тяло.

Усвояването и ефектът на колагена не се определят основно от типа му, а от големината на неговата молекула. Доказано е, че колагеновите частици с различна големина стимулират клетките да произвеждат различни видове колаген.

Защо хидролизиран колаген?

Молекулата на колагена е голяма и за да се усвои от организма, когато е приеман под формата на хранителни добавки, трябва да бъде разделена на по-малки фрагменти с точно определена молекулна маса чрез специален процес, наречен хидролиза.

Известно е, че колагеновите молекули с големина 3kDa, комбинирани с витамин С, подпомагат собственото производство на колаген от клетките в ставния хрущял (хондроцитите).

Приемът на хидролизиран течен колаген добива все по-широка популярност като средство за допълнителна грижа за ставите.

Следвайки най-новите научни тенденции при създаването на продукти за пълноценна ставна грижа, експертите на Куайсер фарма разработиха иновативна комбинация от високодозиран хидролизиран течен колаген, обогатен със сок от корен на куркума и екстракт от корен на джинджифил.

Колагенът и ролята му в грижата за ставите

Производството на колаген в организма е непрекъснат процес. За съжаление с напредване на възрастта този синтез започва да намалява, което оказва негативно влияние върху състоянието на ставите. Когато не се предприемат мерки навреме, ставните хрущяли започват да изтъняват и да се набраздяват, като нарасналото триене между тях може да доведе до дискомфорт и скованост при движение.

Ето защо регулярното снабдяване на организма с колаген и други ценни хранителни вещества е основна част от профилактиката за доброто състояние на опорно-двигателната система.

Какви са ползите от приема на сок от корен на куркума?

Куркумата (Curcuma longa L.) е многогодишно тревисто растение, което произхожда от Индия и Южен Китай. Най-ценена и използвана е подземната част от растението - коренището, което има характерен жълт цвят и специфичен леко пикантен вкус.

В корена на куркумата се съдържат над 100 съединения с мощни фармакологични свойства - куркуминоиди (отговорни за жълто-оранжевото оцветяване), етерични масла, захари, протеини, смоли.

Сокът от корен на куркума съдържа цялата палитра от полезни съставки. Като една от най-важните за доброто състояние на ставите е полифенолът куркумин.

Смята се, че комбинацията от куркуминоиди действа синергично и на това се дължат благоприятните ефекти върху организма.

Куркуминът по своята химична природа представлява хидрофобно съединение, което трудно се усвоява от стомашно-чревния тракт. Един от начините за разрешаване на този проблем е като се използва растението във вид максимално близък до естествения, например под формата на сок, както се е случвало хилядолетия наред в източната народна медицина.

В науката има много клинични данни, които доказват разнообразните благоприятни ефекти от приема на куркума:

  • Куркумата повлиява положително върху сковаността и функционалността при хора със ставни проблеми1
  • Притежава антиоксидантни свойства2

Освен, че оказва благоприятен ефект върху ставите,

  • Куркумата проявава протективен ефект върху сърдечно-съдовата система и влияние положително върху черния дроб3
  • Има данни за антимикробни, антивирусни и антибактериални свойства на куркумата4
  • Традиционно се използва и с цел подобряване на смущения в храносмилането

Джинджифилът в подкрепа на ставите

Джинджифилът (Zingiber officinale) е познат и използван от хилядолетия в Азия и Европа. Той е култивирано растение, известно със своя остър и парлив вкус и изявен аромат. Широко приложение намира в народната медицина и кулинарията - изсушен под формата на подправка или като добавка към чай, сладки. Консумира се също маринован, захаросан и дори пържен.

Основните съставки, на които се дължат познатият вкус и аромат, както и полезните ефекти на джинджифила, са гингерол и шагаол. Богат е още на витамини от група B, витамин С, минерали като калций, магнезий, цинк и други.

Редица клинични проучвания доказват ползата от прием на джинджифил заради:

  • Антиоксидантното му действие и свойствата му в подкрепа на здравето и физическата активност5,6
  • Благоприятния му ефект хора със ставни проблеми7

Интересът в научните среди към ефектите от прием куркума и джинджифил все още е голям, а резултатите от проучванията непрекъснато допълват немалкия списък с техните полезни свойства. Не на последно място е добре да отбележим, че наред с благоприятните свойства на двете растения данните посочват, че приложението им е безопасно.

Кои са другите ценни съставки в подкрепа на ставите в състава на Допелхерц® Колаген 11.000 Куркума + Джинджифил?

Витамин С важен, тъй като да допринася за самостоятелното образуването на колаген в организма и нормалната функция на:

  • Хрущялите
  • Костите
  • Кръвоносните съдове

Витамин D, благодарение на своите разнообразни благоприятни ефекти върху организма, е незаменим помощник в поддържане на доброто състояние на опорно-двигателния апарат. Отговорен е за:

  • нормалното функциониране на костите и мускулите
  • усвояването на калций и фосфор
  • поддържането на нормалната концентрация на калций в кръвта
  • нормалната функция на имунната система

Използваният витамин D в нашия продукт е с естествен произход - ланолин, извлечен от вълна.

Като ко-фактор на ензима лизилоксидаза, микроелементът мед в организма съдейства за изграждането на напречните мостчета в съединителната тъкан и спомага за поддържане на нормалното ѝ състояние.

Хондроитинът принадлежи към групата на глюкозаминогликаните. Хондроитин сулфатът, който нормално се среща в човешкия хрущял, костите и кръвоносните съдове, подпомага тяхната устойчивост.

Цинк, селен, мед, витамин С допринасят за нормалната функция на имунната система и осигуряват антиоксидантна клетъчна защита.

Какви за предимствата на индивидуалния флакон на Допелхерц® систем Колаген 11.000 Куркума + Джинджифил??

Иновативната фармацевтична форма - флакон с течен колагенов хидролизат, покрива и най-високите изисквания на съвременния, динамичен човек като:

  • осигурява точно дозиране на включените съставки
  • гарантира 11 000 mg хидролизиран течен колаген във всеки флакон
  • директен и удобен прием без необходимост от вода
  • няма специални изисквания за съхранение
  • лесно преносима опаковка - може да вземете толкова флакона, колкото са ви необходими по време на вашето пътуване
  • напълно рециклируем флакон - в защита на природата, изхвърлете флакона на обособените за това места

За кого е подходящ Допелхерц® систем Колаген 11.000 Куркума + Джинджифил?

  • хора в зряла и напреднала възраст, които изпитват чувство на скованост и дискомфорт при движение, слизане или изкачване на стъпала
  • млади, динамични и активно спортуващи хора (любители или активни спортисти)
  • при упражняване на професия, свързана с тежко физическо натоварване
  • заседнал начин на живот или професионална дейност, свързана с физическо обездвижване или принудителна работна позиция на тялото
  • при травми на опорно-двигателния апарат - като подкрепа по време на възстановителния период
  • при хора с наднормено тегло заради повишеното натоварване на ставите

*Допелхерц е на 1-во място по брой продадени опаковки на българския фармацевтичен пазар за лекарствени продукти, без лекарско предписание за периода Януари 2021 - Декември 2021 в OTC3 категория продукти "Грижа за ставите"

Внимание:

Хранителните добавки не могат да заместят разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да не се приема в случай на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. Ефектът от приема на този продукт може да варира при отделните потребители и не може да продължава неограничено дълго време. Ако имате сериозни оплаквания и/или такива, които не се подобряват с течение на времето, моля потърсете лекарска помощ! Този продукт не е подходящ за деца, юноши, бременни и кърмещи жени. Прекомерната употреба може да доведе до слабителен ефект. Преди употреба консултирайте се с Вашия лекар, ако приемате някакви лекарства.

Съхранение:

Съхранявайте при температура до 25° С на недостъпно за малки деца място

Производител

QUEISSER PHARMA
Schleswiger Strasse 74, 24941 Flensburg, Германия


Doppelherz System колаген 11,000 мг + куркума + джинджифил флакони, 30 бр. | Допелхерц, Систем

Doppelherz System колаген 11,000 мг + куркума + джинджифил флакони, 30 бр. | Допелхерц, Систем

71,60 лв.
Стара цена:
Спестяваш:
В наличност
Няма наличност
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените "Бисквитки" Научете повече за нашата политика за поверителност и нашите Общи условия.